Samenwerkingsverband levert Noord-Midden Limburg kostenbesparing op

Het is een trend in gemeenteland. Steeds vaker zien we dat gemeenten samenwerken op het gebied van ICT. In 2010 zijn in Venlo de eerste stappen gezet om ook met enkele omliggende gemeenten samen te werken. Frank Stege, ICT Manager van de huidige regio Noord-Midden Limburg, nam vanuit gemeente Venlo samen met de gemeenten Roermond en Weert het voortouw. Gezamenlijk stelden zij een business case op. Het voorstel voor een samenwerkingsverband werd in 2012 door de gemeenteraad aangenomen en vanaf 2013 werd de daadwerkelijke ICT-samenwerking gestart..

Adviserende rol COMPAREX

Frank Stege: “Destijds hebben we gezamenlijk 3 aanbestedingen uitgeschreven. Eén daarvan omvatte het leveren van softwarelicenties en aanverwante dienstverlening. We wilden graag samenwerken met een partij die licenties levert van Oracle, Microsoft, Adobe en meer. Het voorstel van COMPAREX kwam prijstechnisch het beste naar voren. Daarnaast waren er al contacten met COMPAREX vanuit de gemeentes Venlo en Roermond. Die contacten liepen al diverse jaren en zijn nog steeds uitstekend."

Regio Noord-Midden Limburg"De adviserende rol van COMPAREX is erg prettig. Zij adviseren ons in de levering van bepaalde oplossingen en geven aan welk licentiemodel het beste bij ons past. Op die manier sta je niet alleen in gesprekken met leveranciers, maar kun je bouwen op een partner die kennis heeft in de ingewikkelde wereld van softwarelicenties. Bovendien wijzen ze ons ook op het aflopen van licentie- en onderhoudscontracten. Ook helpen ze ons met het benutten van bijvoorbeeld de Microsoft vouchers ten behoeve van training en consultancy. Zij houden goed voor ons in de gaten wanneer deze verlopen en geven aan waar we deze het beste voor kunnen gebruiken.“

Voor de complexe vraagstukken beschikt COMPAREX over een team van Solution Advisors. Binnen elk oplossingsgebied, waaronder Cloud, Computing Everywhere en Security, hebben klanten de mogelijkheid om zich te beroepen op de inhoudelijke kennis van deze medewerkers.

Frank Stege: “We hebben veelal direct contact met onze vaste Account Manager, die ons uitstekend adviseert. Maar bij ingewikkelde trajecten op het gebied van Oracle en Microsoft is het prettig dat we een beroep kunnen doen op personen met diepgaande inhoudelijke kennis. De Solution Advisors die ons hebben geholpen weten veel over de oplossingen en licentiestructuren. Bovendien denken zij creatief mee, met als doel om de meest aantrekkelijke voorwaarden voor ons te realiseren.”

Kwetsbaarheid verminderen, kwaliteit verhogen en kosten verlagen

Bij de overgang naar de samenwerkingsovereenkomst werden enkele pijlers gedefinieerd door de gemeenten. Kwetsbaarheid verminderen, kwaliteit verhogen, kosten verlagen. Deze ‘3 K’s’ zijn de redenen waarom de gemeenten zijn gaan samenwerken.

Frank Stege: “Met een kleine organisatie ben je kwetsbaarder, omdat IT steeds gespecialiseerder wordt. Je bent afhankelijk van 1 of 2 collega’s die expertise in huis hebben. Als een persoon ziek wordt, valt die kennis weg. Door te samenwerken haal je meer kennis aan boord in de totale organisatie. Dat geeft een impuls aan de kwaliteit van de mensen en daarmee op termijn ook aan de IT-infrastructuur zelf. Als laatste levert deze samenwerking ons een kostenbesparing op, simpelweg omdat we genieten van inkoopvoordelen.“

Op de stoel van de klant

“COMPAREX biedt ons de mogelijkheid om van deze inkoopvoordelen op het gebied van software te profiteren. Wij kunnen flexibel bij hen inkopen en bestellen wat we nodig hebben. Zij denken met ons mee, ondersteunen ons proactief en voeren zo echt de regie over ons licentieportfolio. Zo sturen zij periodiek een overzicht van het totaal aantal licenties dat wij in huis hebben. Dit biedt ons een stuk inzicht en ontzorging. Daarnaast is het persoonlijk contact dat we met hen hebben erg prettig. Onze vaste Account Manager is makkelijk benaderbaar, goed bereikbaar en reageert snel op onze vragen. COMPAREX is niet alleen maar een leverancier van licenties. Wij merken dat we echt te maken hebben met een kennispartner, die op de stoel van de klant zit en helpt in onderhandelingen met leveranciers.”

Neem contact op