COMPAREX SoftCare is hét kostenbesparende ontzorgingsmodel voor Transavia

In zijn rol als Configuratiemanager bij Transavia is Victor Spierings onder andere verantwoordelijk voor licentiebeheer. De luchtvaartmaatschappij heeft hiervoor medio 2014 een contract afgesloten met COMPAREX. De licentiespecialist adviseert Transavia bij de aanschaf en het beheer van alle software.

Victor Spierings: “Via een bezoek aan een IT-congres raakten wij met COMPAREX in contact. Hun aanpak kwam dermate goed over, dat wij besloten contact op te nemen voor verdere kennismaking. De presentatie die COMPAREX vervolgens aan ons gaf, sloot aan bij veel van onze wensen.”

Volledige dienstverlening voor vast bedrag per maand

Licentiebeheer was tot op dat moment niet centraal geregeld bij Transavia. Er liepen contacten met veel verschillende leveranciers voor de aanschaf van software. Betalingen werden soms nog via creditcard voldaan, waardoor het aankoop- en factureringsproces niet efficiënt verliep. COMPAREX legde hierop haar SoftCare-model voor aan Transavia. COMPAREX SoftCare is de transparante vorm van dienstverlening waarbij de klant een vaste fee per werkplek per maand betaalt. Voor dit bedrag kan de klant gebruikmaken van diverse diensten van COMPAREX.

Eenvoudig budgetteren via transparante dienstverlening

“Dit model voldoet aan al onze wensen en zorgt voor optimale ontzorging. We beschikken nu over één centraal aanspreekpunt voor al onze vragen over softwarelicenties. We zien nu ook al dat we kosten besparen. Onderdeel van de overeenkomst is namelijk dat COMPAREX de licenties zonder extra marge levert aan ons. Dat zien wij terug in de offertes en facturen. Bovendien ontvangen we iedere maand een rapportage van COMPAREX. Daarin staat wat we hebben afgenomen, en ook wat we in totaal bespaard hebben. Dat maakt de samenwerking transparant en maakt budgetteren eenvoudig, omdat we van tevoren exact weten welke kosten we maken.”

Juiste advies door brede kennis van licentiemodellen en oplossingen

Transavia maakt veel gebruik van de brede kennis van licentiemodellen en oplossingen waarover de specialisten van COMPAREX beschikken. De organisatie adviseert hen onder andere op het gebied van Microsoft en Oracle contractvormen, mobility-oplossingen en Adobe licentiemodellen.

“We hebben in tegenstelling tot in het verleden echt de mogelijkheid om inhoudelijke vragen te stellen en we worden zeer breed geadviseerd. Zij bespreken verschillende scenario’s samen met ons en denken goed na over onze toekomst. COMPAREX helpt daarnaast inzichtelijk te krijgen wat we aan licenties in huis hebben, wanneer deze vervallen en of we ze allemaal wel echt nodig hebben. Deze wereld verandert snel en het is een vak apart om je kennis hiervan up-to-date te houden.“   

Controle en compliance door gedegen licentiebeheer

Naast kostenbesparing en een goed inhoudelijk advies levert SoftCare ook inzicht op voor Transavia. Een andere component van de overeenkomst is namelijk de Software Asset Management dienstverlening die COMPAREX levert.

“Het proactief beheren van softwarelicenties verdiende meer aandacht bij Transavia. Met behulp van de Snow-tooling die COMPAREX levert, beschikken wij over een dashboard waarin onze volledige hard- en software omgeving continu inzichtelijk zijn. Groot voordeel is ook dat we via de Snow License Manager Online de SAM-dienstverlening niet in eigen beheer hebben. Onderdeel van de overeenkomst is namelijk dat de COMPAREX-consultants het beheer zelf op zich nemen. Zo hoeven wij geen eigen servers in te zetten of eigen patchbeleid op te stellen. Naast het feit dat we nu veel meer controle hebben over ons licentiebeleid, weten we ook zeker dat we compliant zijn. COMPAREX helpt ons dus ook om toekomstige risico’s af te dekken.”  

De SoftCare-overeenkomst heeft binnen Transavia ook voor meer bewustwording gezorgd op het gebied van softwaregebruik en -kosten. Het management is zich meer bewust van het belang van compliance en ziet tegelijkertijd ook de kostenbesparing die Transavia hiermee realiseert.

Victor vat de dienstverlening van COMPAREX als volgt samen: “Het totaalpakket dat COMPAREX aanbiedt binnen haar SoftCare-overeenkomst zorgt voor een zeer prettige en transparante manier van samenwerken.”

Over Transavia

Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep, verzorgt lijndiensten en chartervluchten naar  meer dan 100 bestemmingen, met name binnen Europa en de belangrijkste wintersportgebieden. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanuit Nederland vanaf de nationale luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en de regionale luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Groningen Airport Eelde. Transavia opereert met Transavia France vanuit Parijs, Nantes, Lyon, Straatsburg en Lille. De IT-afdeling beheert in totaal 600 werkplekken van Transavia-medewerkers.

Neem contact op