USG People optimaliseert IBM-contracten met behulp van COMPAREX

Door het internationale karakter van USG People is het licentie- en contractmanagement per land georganiseerd. Dit resulteerde in een diversiteit aan IBM Cognos-contracten. Door het consolideren en optimaliseren van de IBM Cognos-contracten heeft USG People efficiëntie behaald in het licentie- en contractmanagement en aanzienlijk in de kosten bespaard.

Consolidatie en optimalisatie

Dirk-Jan Vermeij is Software Asset Manager bij USG People: “Het administratieproces rondom onze IBM licenties was dermate complex, dat wij COMPAREX om hulp hebben gevraagd dit te optimaliseren. We hebben onze wensen bij hen neergelegd, waarbij zij hebben gezorgd voor een consolidatie van de verschillende contracten.

Door wijzigingen in het licentiemodel van IBM Cognos hadden wij geen overzicht meer in onze compliance positie. Samen hebben wij gekeken naar de verschillende nieuwe rollen die binnen het IBM Cognos licentiemodel beschikbaar zijn. We hebben onderzocht welke rollen het beste bij USG People passen en hoe we dit licentietechnisch zo efficiënt mogelijk in konden richten. Niet elke medewerker heeft immers alle rechten nodig in de dagelijkse werkzaamheden. Zo beschikken onze medewerkers nu over de best passende functionaliteiten en beschikken wij daardoor over een goed geoptimaliseerd licentiebeleid.”

Meedenken over de toekomst

Alle contracten zijn nu samengebracht in één portal, waardoor ook één centraal expiratiemoment gecreëerd is. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht en vereenvoudigt het administratieve proces, en heeft ons kostenbesparing en helderheid opgeleverd.

Dirk-Jan Vermeij: “Het is voor ons onmogelijk om de juiste kennis zelf in huis te hebben omdat het landschap dermate complex is en licentieregels vaak veranderen. COMPAREX denkt mee over onze toekomst. Zo is er in het advies al rekening gehouden met het gebruik van IBM Cognos op mobiele devices. De samenwerking met COMPAREX levert ons dan ook vooral ontzorging op. We hebben aan de licentiekant een partner waar we op kunnen bouwen.”

Over USG People

USG People verleent gespecialiseerde arbeidsmarktdiensten in Europa, gericht op de marktsegmenten algemene uitzending, specialistische uitzending, professionele detachering en projecten, HR-services en customer care.

Neem contact op