"Hun mobility-kennis is voor ons de sleutel naar een goede oplossing"

Controleurs van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost doen sinds kort hun rondes met tablets en speciale software in plaats van met pen en papier. Ze gebruiken de nieuwe oplossing voor de beoordeling van de veiligheid van evenementen en gebouwen. Voor de juiste technologiekeuze liet de organisatie zich adviseren door de vaste softwarepartner COMPAREX.

Specifieke wensen

De Veiligheidsregio had specifieke wensen, bleek uit een inventarisatie van COMPAREX. Zo zocht de organisatie een eigen mailclient om zakelijke en privé e-mail te scheiden. Ook was er behoefte aan Mobile Device Management. Daarmee kan een beheerder bijvoorbeeld het zakelijk profiel van een tablet op afstand wissen, een wachtwoord verplicht stellen en beveiligingsinstellingen doorvoeren.

“De oplossing moet bovendien voorkomen dat medewerkers data in de cloud opslaan”, vertelt systeem- en netwerkbeheerder Roel Bevers. “Ons beleid is namelijk dat we software en data on-premise houden. Daarnaast moet het mogelijk zijn om third-party-apps uit te rollen en om de tool in de toekomst uit te breiden met andere functionaliteiten.”

Toen de opties helder waren, kon COMPAREX inzoomen op geschikte oplossingen. Uiteindelijk kwam AirWatch als beste uit de bus. Bevers: “Deze oplossing sluit het beste aan bij onze wensen. We kunnen alles on-premise houden en tegelijkertijd voldoet het aan onze andere wensen. De functionaliteit van AirWatch is eenvoudig uit te breiden met het oog op de toekomst. Het product was bovendien aantrekkelijk geprijsd.” Na het advies over de oplossing hielp COMPAREX ook bij het opstellen van een intern adviesnota aan de directie en bij de keuze voor implementatie en training.

Grote toegevoegde waarde

De systeem- en netwerkbeheerder is dan ook te spreken over de inzet van de solution advisors van COMPAREX. “Dat zij mobility-specialisten in huis hebben, is voor ons van grote toegevoegde waarde. Hun kennis was voor ons de sleutel naar een goede oplossing. Ze beschikken over een uitgebreid netwerk aan partners in de markt, waardoor ze ons onafhankelijk het beste advies voorleggen. De lijnen zijn bovendien kort. Ze reageren snel op vragen en geven proactief advies.”

Medewerkers van de Veiligheidsregio zijn inmiddels helemaal overgestapt op de gekozen oplossing. Zij kunnen bepaalde situaties sneller en beter rapporteren, wat de dienstverlening volgens Bevers ten goede komt. “Bovendien biedt het onze medewerkers de mogelijkheid om flexibeler en plaatsonafhankelijk te werken. We zijn hiermee klaar voor de toekomst.”

Over Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

In Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost werken brandweer, GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en RAV (Regionale Ambulancevoorziening) samen om incidenten en rampen te voorkomen, beperken en bestrijden. De organisatie bedient 21 gemeenten met een gezamenlijk inwoneraantal van ruim 720.000. Er werken 1.200 mensen.

Neem contact op