"Efficient omgaan met de softwarelicenties"

Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) levert betrouwbaar en schoon drinkwater aan bijna een half miljoen inwoners van twaalf Drentse gemeenten. Hiervoor produceert WMD jaarlijks ruim 30 miljard liter drinkwater. “We spreken hier over enorme getallen. Daarbij is automatisering niet meer weg te denken.” Aan het woord is Peter Ehmen, Hoofd infrastructuur ICT bij WMD. “De ICT-afdeling levert diensten aan drie bedrijven, gezamenlijk 550 werkplekken. Samen met COMPAREX zorgen wij ervoor dat we efficiënt omgaan met de softwarelicenties. En dat gaat heel goed!”

Helder en direct

Voorheen werkte de waterleidingmaatschappij met een andere partij voor softwarelicenties. Peter Ehmen: “Dat beviel ons niet. We hadden niet het idee dat we het beste uit ons contract met Microsoft haalden. Het liefste gingen we zelf in onderhandeling over de licenties, maar Microsoft raadde ons aan met COMPAREX samen te werken. Dat was een verademing. Met COMPAREX liggen we op één lijn. We communiceren heel helder en direct met onze contactpersoon. Op iedere vraag heeft zij een duidelijk antwoord waar we mee vooruit kunnen.”

Kostenbesparing door inzicht

“COMPAREX heeft bij ons een scan uitgevoerd. Zo weten we precies wat er op ons netwerk aan licenties staat. Dat leverde ons nieuw inzicht op in de aantallen licenties. Het bleek dat we op sommige plekken teveel licenties hadden, maar dat we ook andere producten nodig hadden. COMPAREX kon ons op basis van de scan goed adviseren en dat heeft kosten bespaard,” vertelt Peter Ehmen.

Waterleidingmaatschappij Drenthe

Erkenning en voordeel

Inmiddels heeft WMD een Microsoft Enterprise overeenkomst voor drie jaar afgesloten. Peter Ehmen: “COMPAREX regelt alles voor ons. Zij hebben het voor elkaar gekregen dat Microsoft ons als shared service center ziet. We voldeden al langer aan de eisen daarvoor, maar nu krijgen we ook die erkenning. We zitten zelf ook met Microsoft aan tafel, want dankzij COMPAREX hebben wij zelf ook meer kennis over hoe je met licenties omgaat. Het is fijn om samen te werken met een partij die begrijpt waar wij behoefte aan hebben: direct advies dat voordeel oplevert. We hopen dat deze samenwerking lang standhoudt.”

Over Waterleidingmaatschappij Drenthe

Als Hoofd infrastructuur ICT speelt Peter Ehmen niet alleen een sleutelrol in de infrastructuur van Waterleidingmaatschappij Drenthe, maar ook in die van Waterbedrijf Groningen en Waterlaboratorium Noord. “Onze ICT-afdeling bestaat uit gemiddeld 14 mensen en wordt aangevuld met externe krachten.

Ongeveer de helft houdt zich bezig met infrastructuur, de andere helft doet applicatiebeheer. We werken vanuit het hoofdkantoor van WMD in Drenthe: de drie waterbedrijven werken samen om te besparen op overhead. Bovendien lijken de organisaties qua structuur veel op elkaar, dan is het handig om van dezelfde ICT-diensten gebruik te maken.”

Neem contact op