IAMSAM Blogs - Software Asset Management van COMPAREX

Softwareleveranciers bedenken steeds complexere licentievoorwaarden. Vaak hanteren zij een hoger controleniveau op - én naleving van de licentie-eisen. Om nog maar te zwijgen over de bijkomende complexiteit met een overstap naar de cloud. Hoe krijgt u controle over uw licenties en uw gebruik?

License Consultants Marc Beers en Ronald de Klerk hebben een blog geschreven waarin zij vijf concrete stappen bespreken om een plan van aanpak te maken voor Software Asset Management.

Hoe krijgt u controle over uw licenties en gebruik? Vijf concrete stappen voor een plan van aanpak

Meer weten?

Wilt u uw risico’s minimaliseren en meer controle uitoefenen? Haal dan het maximale uit uw SAM-software en ga eens om tafel met één van onze SAM-adviseurs. Wij staan altijd open voor een gesprek of om een kijkje te nemen naar uw licentiebeheer.

 Neem NU contact met ons op!

 

COMPAREX Nederland toegetreden tot de SAM Partner Advisory Council van Microsoft

Op 8 en 9 maart sloot Martijn van Tol voor het eerst aan bij de halfjaarlijkse SAM Partner Advisory Council van Microsoft. De PAC is het adviesorgaan van Microsoft op het gebied van Software Asset Management. Martijn van Tol neemt namens ons team en de gehele internationale COMPAREX Group plaats in deze unieke groep partners.

Hij licht het toetreden tot dit bijzondere gezelschap toe: “Wij zijn ontzettend vereerd dat wij deze taak op ons mogen nemen en mee mogen denken met Microsoft over het wereldwijde SAM-beleid. Via deze weg willen wij ons SAM-team, onze partners en vooral ook onze klanten bedanken voor het uitbouwen van deze business unit tot zo’n groot succes”. Lees hier zijn blog.

De impact van de cloud op Software Asset Management

De meeste organisaties beseffen niet wat de gevolgen zijn van een overstap naar de cloud voor hun SAM (Software Asset Management)-programma. Het lijkt er misschien op dat de meeste incompliancy-vraagstukken verleden tijd zijn in de cloud, maar er komen nieuwe risico’s voor in de plaats. Waar moet u op letten?

Chris van der Zwan en Chris van Hoffen bespreken in hun blog zeven risico's van de impact van de cloud op Software Asset Management.

Tien valkuilen van Software Asset Management

Met een Software Asset Management-tool bent u automatisch compliant, toch? Nee, helaas. Er bestaan veel misverstanden over wat Software Asset Management voor een organisatie kan betekenen. Hoe zorgt u ervoor dat SAM in uw organisatie wel een succes is?

License Consultants Robert Bennink, Steven Molenaar en Michel Boogaard zetten de tien valkuilen die zij het meest tegenkomen bij klanten graag voor u op een rij.

Verklein uw security-risico's met Software Asset Management

Wij komen nog vrijwel dagelijks organisaties tegen die Software Asset Management (SAM) alleen zien als een soort van compliance-rapportage, ofwel: heeft u wel voldoende licenties en betaalt u alleen voor wat u daadwerkelijk gebruikt?

Dat is op zich logisch gezien de bedragen die de grote softwareleveranciers jaarlijks aan incompliance-fee’s heffen. Maar wist u dat er dit jaar bijna €70 miljard (bron IDC) zal worden besteed aan IT-Security-oplossingen?

In deze blog bespreekt Martijn van Tol vijf manieren waarop Software Asset Management u kan helpen uw security-risico's te verkleinen.

Zorginstellingen kunnen flink besparen op softwarekosten

Professioneel beheer van softwarelicenties met Software Asset Management (SAM) gebeurt in de zorgsector nog opvallend weinig. Dat is zonde, want software kost zorginstellingen jaarlijks veel geld. Niet alleen door naheffingen of boetes van softwareleveranciers of controle-instanties, maar goed zicht op het eigen softwaregebruik levert direct forse besparingen op.

Dat komt vooral door meer efficiency en doordat meer doelgerichte keuzes gemaakt kunnen worden. Dat scheelt al snel 10% tot 15% per werkplek, ieder jaar opnieuw. Hoe u dit kunt doen? Lees de adviezen die Martijn Hes in zijn blog geeft.

5 mogelijkheden om met SAM uw IT-kosten terug te dringen

Software Asset Management (SAM) staat bij veel organisaties inmiddels hoog op de agenda. Niet altijd vrijwillig. Een review of audit van leveranciers kan bij incompliant software voor hoge naheffingen zorgen.

Maar ook onder minder dwingende omstandigheden zien steeds meer organisaties het belang in van goed beheer van software assets. In de Gartner top 10 van onderwerpen waarmee bedrijven IT kosten kunnen terugdringen, hebben maar liefst zes onderwerpen directe raakvlakken met SAM.

In dit artikel gaat Martijn van Tol in op vijf mogelijkheden voor het terugdringen van de IT-kosten.

Volg ons op LinkedIn voor het meest actuele nieuws en de meest interessante artikelen. Klik op de onderstaande link:

 Volg ons op LinkedIn

Neem contact op