SAM Tooling - Software Asset Management van COMPAREX

Een sterk SAM-programma wordt ondersteund door sterke tools. COMPAREX is gecertificeerd partner van Snow Software en Flexera, marktleiders op het gebied van Software Asset Management.

Snow Software

De meeste organisaties geven te veel uit aan software. Als software niet gebruikt wordt – of de vereiste licenties ontbreken – kunnen uitgaven ongemerkt oplopen. De software van Snow Software is dan ook ontworpen om de risico’s, kosten en complexiteit rondom softwareassets en licenties te verminderen. Het Snow Software Licenense Optimization-programma maakt zowel het softwaregebruik als de benodigde licenties inzichtelijk, zowel on-premise als cloud-based.

Flexera

Less is more. En door efficiënt met software om te gaan, heeft een organisatie controle over zowel tijd als uitgaven. De Software Asset Management-toepassingen van Flexera brengen uw software- en licentiegebruik in kaart. De software functioneert op basis van het FlexNet Manager Platform, wat de infrastructuur binnen uw organisatie inzichtelijk maakt.  Door contracten en licenties in te voeren krijgt u inzicht in de licentiepositie per uitgever.

IAITAM

IAITAM is officieel van start gegaan in 2002, na jaren van uitgebreid onderzoek. Echter, met het concept van ITAM (IT Asset Management) werd al in 1998 begonnen toen een groep van software en hardware managers regelmatig samenkwam om de noodzaak te bespreken van een gecentraliseerde organisatie die gericht was op het uitbreiden van informatie en kennis op het gebied van IT Hardware & Software Asset Management.

COMPAREX is trainingpartner van IAITAM. In de IAITAM CSAM training leert u omgaan met het continu veranderende landschap, en kunt gelijk aan de slag met concrete handvatten voor SAM. De training levert in veel gevallen een hoge ROI, compliance, risicovermindering en productiviteit op.

COMPAREX, gecertificeerd partner van Snow Software, Flexera en IAITAM

Meer weten over de mogelijkheden van SAM? Onze specialisten adviseren graag over de tool die aansluit bij uw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 Vul uw gegevens in voor advies over de juiste SAM tool

Volg ons op LinkedIn voor het meest actuele nieuws en de meest interessante artikelen. Klik op de onderstaande link:

 Volg ons op LinkedIn

Neem contact op