• COMPAREX Cloud Solutions

    Blog

08.06.2017 | COMPAREX Romania

De aproape 5 ani ca parte a echipei COMPAREX, dl. Răzvan Ene, Branch Manager al COMPAREX Romania, răspunde câtorva întrebări despre poziția și planurile companiei germane pe piața IT din România


Puteți să ne spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră și despre COMPAREX Romania?

Am pornit inițial în activitate ca antreprenor, ulterior extinzându-mi experiența in domeniile marketing și vânzari. De aproape 5 ani ani fac parte din echipa COMPAREX Romania și de mai bine de 2 ani reprezint această firma ca Branch Manager.

COMPAREX este un furnizor global de servicii IT, specializat în gestionarea licentelor software, mentenanță, achiziții și consultanță tehnică pentru produse software și servicii profesionale bazate pe cloud. De peste 30 de ani, COMPAREX deservește corporatii internaționale și companii de diferite dimensiuni inclusiv sectorul public, portofoliul său incluzând comercializarea licențelor software de la mai mult de 3000 de furnizori, precum și consultanță pentru licențiere, completând cu  servicii profesionale.

Ce aduce nou pe piata din Romania experiența internatională a Grupului COMPAREX?

Ca firma de origine germană, COMPAREX excelează în procese clare și în valoare adaugată adusă clienților din perspectiva organizării și simplificării infrastructurii IT. Promovăm evoluția companiilor către crearea și consumul de servicii (nu numai IT) - ele permitând focalizarea pe activitatea de bază, o planificare riguroasă și importante reduceri de costuri.

Ce proiecte importante aveți în curs de desfășurare la momentul actual?

Microsoft este principalul nostru partener de afaceri la nivel global, însă și in Romania activitatea comună este esențială.  Deținem toate certificările comerciale Microsoft amintind aici doar CSP (Cloud Solution Provider) și LSP (Licensing Solution Provider), dar principiul nostru de activitate este multi-vendor.

In momentul actual ne concentram pe proiecte tip Co-Sell, în care aducem impreună clienți, furnizori de tehnologie și de cloud. Ajutăm clienții să-și definească propriile servicii, să le consume și să le ofere la rândul lor, ca furnizori, altor potențiali clienți. As mentiona aici proiectele recente dezvoltate împreună cu Microsoft, Veeam si Citrix, soluții care vizează siguranța datelor, creșterea productivității și colaborării în cloud.

De ce este vitală pentru companii colaborarea cu un furnizor de servicii si solutii IT profesionale?

COMPAREX vine cu experienta tehnologica si umana a 30 de ani de activitate, la care se adauga diversitatea castigata din proiecte dezvoltate in piete variate – Europa, America, Africa, Asia. Importanta acestor realizari depaste granitele locale si are impact in varietatea abordarilor. Ca in multe alte domenii, si in IT proactivitatea este esentiala, fiind sustinuta de COMPAREX prin procese care pastreaza parametrii de operare ai afacerii in limite prestabilite.

Care sunt tendintele pieței de soluții IT din țară și cum le urmează COMPAREX Romania?

Piața IT din Romania urmărește, la o distanta relativă, tendintele mondiale:

  • Big data & cloud - accesarea programelor de oriunde, în timp real, cu posibilități de corelari în volume mari de informații;
  • CyberSecurity – un subiect care se dezvoltă cu o deosebită viteză și care face parte din mai toate operațiunile de business în context mondial, iar Romania nu face excepție.
  • Internet of Things (IoT) – amplificarea interacțiunii oamenilor și dispozitivelor cu preponderență în zona tranzacțiilor de afaceri;
  • Platforme colaborative în cloud (numite și comunicații unificate) – ajută fluidizarea activităților companiilor, dincolo de localizarea geografică.

COMPAREX Romania particularizează aceste tendințe prin optimizare (medii de lucru și timp de utilizare), securitate (controlul riscurilor în cloud și local), și inteligență (calcule complexe și platforme destinate monitorizării productivității și predictibilității).

Ce perspective de dezvoltare are în plan COMPAREX Romania?

Ca parte a strategiei globale pentru anul 2020, COMPAREX va fi partener de business într-o lume digitala. Credem cu tărie ca valoarea adaugată este o experiență în care sunt implicați atât furnizori cât și clienți, reprezentând un efort comun, continuu.

In Romania dorim să ne extindem echipa și să participăm din ce în ce mai mult în zona serviciilor profesionale IT, cu IP propriu. In acest scop avem o preocupare continuă pentru creșterea expertizei profesionale a echipei și recunoasterea rezultatelor prin referinte notabile.

Fii la curent

Pentru alte informații și articole similare, urmărește-ne pe:

 Follow us on LinkedIn

Distribuie articolul