• COMPAREX Cloud Solutions

    Blog

Trăim în secolul vitezei și al tehnologiei, unde printre altele, fiecare individ se gândeste la propriul confort și la propria împlinire profesională. Dar ce înseamnă pentru fiecare dintre noi această împlinire? Ce ne motivează să ne păstrăm un loc de muncă, să ne adaptăm, sau din contră ce ne determină să plecăm și să optăm pentru alt job?

S-au făcut și se fac o multitudine de studii în privința motivației la locul de muncă, pe eșantioane mai mult sau mai puțin reprezentantive, pentru ca angajatorii să încerce să afle cheia succesului și să își facă angajații fericiți. Dacă vei întreba 1.000 de oameni despre ce îi face să se ducă ani de zile la același loc de muncă, cu siguranță vei primi răspusuri dintre cele mai variate. De ce? Pentru că motivația este subiectivă și cum noi suntem unici, fiecare în felul nostru, astfel este și percepția în ceea ce o privește pe ea, motivația.

Impărtașesc în cele ce urmează ce mă motivează să fac parte din echipa COMPAREX:

Stabilitatea. După patru ani la COMPAREX, realizez că fiecare zi este o provocare, fie că vorbim despre viața profesională, cea personală sau lucruri mărunte. Deși activitatea zilnică este una plină de provocări, termene limită, decizii de luat, responsabilități diverse, priorități ce se schimbă, percepția asupra timpului se dilată, stresul este amplificat continuu și îmi pun uneori întrebarea “oare mâine voi mai reveni la același loc de muncă?”

Activitatea în sine. La un moment dat în viață, cu toții ne întrebăm dacă activitatea pentru care primim un salariu în fiecare lună este mulțumitoare pentru noi, dacă o facem cu plăcere și ne aduce satisfacții. Eu sunt fascinată de diversitatea task-urilor, trecerea de la un domeniu la altul, îmi place că nu e loc de monotonie, de fiecare dată o situație nouă necesită o abordare aparte, implicare, documentare și contactul cu persoane noi. Fie că vorbim despre urmărirea și implementarea unor proceduri, despre interpretarea unor modificarile legislative, despre aprovizionarea cu cele necesare unui birou ca să funcționeze și suportul membrilor echipei, despre evidența plăților și încasărilor, menținerea relațiilor cu autoritățile statului, fiecare dintre aceste activități  contribuie la satisfacția și motivația mea în ceea ce privește activitatea la locul de muncă.

Echipa și atmosfera. Având în vedere faptul că ne petrecem mai mult timp la job decât acasă cu familia, a avea o atmosferă placută este un lucru esențial pentru productivitatea fiecăruia la locul de muncă și nu în ultimul rând pentru o sănătate psihică. O colaborare eficientă și relaxantă cu colegii și superiorii duce la o eficientizare a activității care nu de puține ori se rezumă la o munca în echipă, dar și către o creștere a randamentului și a competitivității.

Pachetul de beneficii. Toți ne căutam un loc de muncă din motive materiale, probabil sunt prea puțini cei care păstrează unul doar din plăcere și pasiune.

Condițiile de lucru sunt cele care se întrepătrund cu echipa și atmosfera, dând naștere unui mediu plăcut, relaxant și pozitiv la locul de muncă. Fie că vorbim despre locația spre care ne îndreptăm în fiecare dimineață, despre echipamentul de lucru, despre cât de multa lumină sau ce temperatură avem în birou, despre planificarea unei mese de prânz, toate acestea contribuie la calitatea muncii depuse de fiecare.

Asa cum am început această relatare, motivația este diferită de la un individ la altul, este dată de un ansamblu de factori personali transpuși într-un mediu relativ controlabil, unde întotdeauna avantajele și dezavantajele vor coexista, trebuie doar să știm cum le gestionăm.

Fii la curent

Pentru alte informații și articole similare, urmărește-ne pe:

 Follow us on LinkedIn

Share this Article