Interviu cu Dragoș Teodorescu, Sales Executive la COMPAREX Romania

 

Retrospectiva 2017, an axat pe optimizarea costurilor software și reducerea expunerii la atacuri cibernetice

Cele mai multe companii s-au axat în 2017 pe utilizarea și dezvoltarea software-ului în condiții de siguranță și inițierea sau continuarea tranziției către Cloud. Pentru acestea, COMPAREX a construit soluții personalizate, precum Portfolio Management Platform ce optimizează costurile parcului software și reduce expunerea la atacuri cibernetice. Serviciul este destinat celor care își doresc simplificarea portofoliului și gestiunea lui cu un efort operațional redus. Beneficiile sunt tangibile datorită prezentării rezultatelor într-un tablou de bord pe care se pot aplica diverse categorii de filtre.  

“Pentru stocarea informațiilor și creșterea disponibilității acestora, clienții noștri au ales pachetele de tip Unified Cloud Mnagement, ce permit o adopție facilă și controlată a Office365 și Azure, programe lansate împreună cu Microsoft pe scară globală. În acest mod, și-au salvat/păstrat informațiile în Cloud cu eforturi minime. Simplitatea și costul acestor soluții cântăresc enorm pentru adopția lor, de aceea le și recomandăm.”

Pe parcursul anului, specialiștii COMPAREX s-au preocupat în a-și spori semnificativ cunoștințele tehnice și experiența practică, ceea ce le permite să conecteze ofertele diverșilor furnizori. “Astfel le putem alege pe cele mai eficiente… De aceea, vă recomandăm în special serviciul de salvare și restaurare a datelor în/din Cloud - DRaaS - dezvoltat împreună cu Microsoft și Veeam. Aceasta are ca atu eliminarea costurilor de mentenanță, administrare, licențiere pentru platforma de rezervă (DR), precum și valori prectibile pentru abonamentele lunare”.

 

Securitatea informațiilor, printre cele mai accesate servicii

Companiile au manifestat un interes deosebit legat de securitatea informațiilor, centralizarea prelucrărilor, atât local, cât și peste hotare. “Motivația pornește de la necesitatea conformității cu GDPR (General Data Protection Regulation), și îmbracă deja forme concrete – evaluarea și adaptarea procedurilor interne și de lucru cu subcontractorii, tranziția stocării informațiilor către datacentere certificate, instrumente noi de analiză și raportare, adaptarea structurilor de personal, restructurarea marketingului digital etc. COMPAREX are rezultate internaționale elocvente în domeniul analizei, restructurăriilor de informații și tranziției către Cloud, iar serviciile pe care le derulăm în Romania sunt aliniate acestei provocari și sustin zi de zi activitatea clienților.”

 

“Immersion Experience” într-un laborator de noutăți software

Echipa COMPAREX se concentrează pe găsirea și testarea unor soluții inovative pentru companii. Astfel că, pe timpul vacantiei de vară, specialiștii au conceput o serie de sesiuni practice adresate partenerilor, ca urmare a cererilor acestora de a testa ultimele noutăți din domeniul software-ului și serviciilor IT. A fost creat un laborator în care, pe o infrastructura mixtă, locală și Cloud, au oferit genul de “Immersion Experience”, practic o abordare rapidă, comparativă, critică asupra unui subiect și apoi testarea soluțiilor, deja preconfigurate.

“Am livrat deja prezentările pe Serviciul de salvare/restaurare în Cloud, dar si Office365. Participantii interacționează, în echipă sau individual, de pe dispozitive mobile. Provocările sunt diverse, fiecare fiind interesat să înțeleagă cum ar putea conecta acea soluție în mediul propriu, care sunt costurile asociate și etapele de implementare, ce poate înlocui sau cum își poate ușura activitatea prin externalizare. Ce impact ar avea aceasta nouă abordare în activitatea companiei și cum ar modifica interacțiunea utilizatorilor ? Care este percepția din exteriorul companiei, care este experiența clienților ? Sunt întrebări la care răspundem ulterior, în abordări 1:1. Participanții au fost încântați !”