Cyber Security

DOBRO DOŠLI!

Ovaj kratki upitnik će vam pomoći da razumete koliko je vaša organizacija izložena riziku od "sajber" napada povezanim sa "curenjem" podataka, "malware" infekcijom i krađom korisničkog identiteta.

Većina kompanija danas ima neke vrste uređaja za upravljanje sistemima koje zaposleni koriste u kancelariji i šire. Mnogi od njih ne pružaju upravljanje različitim uređajima sa različitim operativnim sistemima i aplikacijama koje zaposleni koriste svaki dan.


"48% organizacija kaže da je safe magagement različitim uređajima veliki izazov za njih".

prema poslednjem istraživanju Forrester Consulting

Da li kontrolišete pristup korporativnim podacima i aplikacijama koje zaposleni koriste preko različitih uređaja (mobilnih telefona, računara itd.).?

Danas identitet korisnika ima vodeću ulogu u pristupu podacima i aplikacijama. Cyber kriminalci to znaju - zato je više od 60% identifikovanih narušenja bezbednosti povezanih sa lozinkama i korisničkim identitetom zbog nedostatka efikasnog rešenja za zaštitu identiteta korisnika.


"63% identifikovanih narušavanja bezbednosti su zbog slabih, uobičajenih ili ukradenih lozinki."

Verizon 2016 Data Breach Report

Da li upravljate pravima pristupa i širenju korporativnih podataka u različitim grupama zaposlenih u organizaciji?

Čak i kada mislite da ste osigurali tehnološko okruženje u organizaciji, narušavanje bezbednosti može biti neočekivano, ponekad zbog ljudske greške ili nepoznatog probijanja metoda. Potrebni su alati koji mogu pratiti i otkriti sumnjive aktivnosti i upozoravati Vas pre nego što Vaši sistemi budu pogođeni.


"Nakon probijanja potrebno je između 24 i 48 sati cyber kriminalcima da preuzmu potpunu kontrolu nad vašim sistemom."

Microsoft Incidents Response Team, Маrt 2016

Da li imate sistem za identifikaciju potencijalne cyber pretnje i procene rizika?

Kako možete dozvoliti zaposlenima da rukuju osetljivim informacijama, a da ne moraju brinuti o tome gde će ih čuvati i sa kim deliti? Potrebno je posvetiti pažnju, naročito kada korisnici mogu deliti informacije kako unutar organizacije tako i šire, koristeći različite uređaje sa različitih mesta.


Vi kontrolišete informacije koje delite svojim zaposlenima sa klijentima i partnerima?

Kako možete dozvoliti zaposlenima da rukuju osetljivim informacijama, a da ne moraju brinuti o tome gde će ih čuvati i sa kim deliti? Potrebno je posvetiti pažnju, naročito kada korisnici mogu deliti informacije kako unutar organizacije tako i šire, koristeći različite uređaje sa različitih mesta.


"U 2015. godini više od 170 zapisa koji sadrže lične podatke su predmet neovlašćenog pristupa kao rezultat 781 javno poznatih probijanja u različitim poslovnim i javnim sektorima"

“ITRC Data Breach Reports – 2015 Year-End Totals” | ITRC

Kompanija pokriva evropske zaheve za zaštitu podataka (GDPR)?

Zaštita nije važna samo za IT. To je poslovni problem i njegovo obavezno osiguranje. Način na koji upravljate svojom IT infrastrukturom direktno utiče na budućnost vaše kompanije. Ovo je veliki izazov, ali činjenica da pretnje mogu doći od bilo kog mesta - izvan i unutar organizacije - dodaje dodatni element složenosti.


Da li ste ustanovili pravila za upravljanje imovinom softvera u organizaciji?

Hvala!


Verovatnoća da su vaši sistemi izloženi cyber-pretnjama je:

100%


Da biste dobili više informacija o svom rezultatu, popunite svoje kontakte

Obrada...Kontakt:
COMPAREX doo Beograd
+381 11 40 74 590
office@comparex.rs

Hvala!

Naše stručno lice će vas kontaktirati u roku od nekoliko dana.

S poštovanjem,
COMPAREX tim