Linkedin och Office 365

På Ignite 2017 meddelade Microsoft att man kommer att integrera LinkedIn-funktioner i Office 365 och att denna process redan har påbörjats. Vår expert Thino Ullmann informerar dig om utrullningen och vad detta kommer att innebära.

En blogg av Thino Ullmann, Senior Technical Presales Executive på COMPAREX

Thino Ullmann, Senior Technical Presales Executive på COMPAREX

Thino Ullmann

Tanken bakom integrationen handlar om att skapa en ännu mer modern arbetsplats. (...) Till exempel, innan du går in till en arbetsintervju, kommer information från LinkedIn om den personen som ska bli intervjuad att dyka upp i sitt respektive kontakt-kort i din Outlook-kalender.

Frank X. Shaw (Corporate Vice President, Communications, Microsoft)

Microsoft ansluter nu sina två nätverkstjänster Microsoft Office 365 och LinkedIn. Det innebär att det nu är möjligt att till exempel visa och integrera LinkedIn-kontakter direkt i Outlook. Bland annat syftar denna integration till att förenkla kommunikationen och ge användarna möjlighet att få mer information om sina e-post-kontakter utan att behöva söka den informationen via en annan portal. Jämförbara funktioner planeras också för Microsoft Dynamics 365. Men där är det troligt att endast CRM-versioner av Dynamics kommer att stödjas.

LinkedIn-funktioner i Office 365

Alla funktioner kommer inte att finnas tillgängliga i Office 365-produkterna till en början. Funktionerna lanseras först i Outlook Web Access och dess kalender, samt i OneDrive for Business och SharePoint Online. Följande skärm-dumpar visar integration i Outlook Online:

LinkedIn integration in Outlook Online

Dessa funktioner har öronmärkts för inkludering i Outlook-skrivbordsklienten, Dynamics, Cortana och andra Office 365-tjänster under de kommande månaderna. Det finns också planer på att stödja mobilapplikationerna för Outlook och SharePoint.

Administration (möjliggör integration)

Integreringen av LinkedIn för Office 365 kommer inte att ske direkt i Office 365 Admin Center utan istället i den anslutna Azure Active Directory. En aktiveringsfunktion för användargrupper är för närvarande inte tillgänglig.

Användare behöver göra enligt följande för att aktivera LinkedIn integration:

Logga in i Office 365 – > “Administration” -> “Admin Center” -> “Azure AD” (öppnas i ett nyt fönster) -> “Azure Active Directory Admin Center” -> “Azure Active Directory” > “User Settings” – och kryssa sedan i rutan för att aktivera LinkedIn.

Följande video (tid: 02:04) visar hur du aktiverar LinkedIn i Azure Active Directory Portalen.

Dataintegritet

Åtkomstfunktionen som är integrerad i Office 365 informerar inte användarna om att någon har tittat på dess profil, till skillnad från när man besöker enskilda profiler direkt i LinkedIn Portalen. Detta är för närvarande inte dokumenterat så jag kan bara hänvisa till följande bild från Microsoft:

Office 365 LinkedIn Privacy and Data Control
Källa: Microsoft

Office Graph och LinkedIn integration

Backend-verktyget i Office 365, Office Graph möjliggör integration av LinkedIn. Office Graph möjliggör anslutningen av olika källor för att göra användarna mer lättillgängliga. Det är en molnbaserad maskininlärningsmetod (ML) som bygger på en självlärande algoritm. För mer information om Office Graph, klicka här .

Microsoft and LinkedIn Graph
Källa: Microsoft

Ytterligare information

Meddelande: LinkedIn-Integration in Office 365 

 

Följande exempel visar hur integreringen av LinkedIn (i det här exemplet i Word) kan hjälpa till när man letar efter ett nytt jobb.

 

Vill du veta mer om hur du kan optimera Office 365?

Vi på COMPAREX har migrerat över 500 företag och över 2 miljoner användare. Ta hjälp av oss du med! Läs mer om Unified Cloud Management för Office 365 eller kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer

Vi erbjuder tjänster för ditt unika behov:

  • Teknisk expertis

  • Kostnadsoptimering

  • Förändringshantering

  • Identiteter och access

Linkedin

Linkedin

Vill du kontinuerligt få nyheter via LinkedIn om oss, licensfrågor, produktnyheter, molntjänster, Software Asset Management, Analytics och nyheter från branschen i övrigt?

 Börja följa COMPAREX