Flexibilitet och kostnadsbesparingar brukar toppa lista på argument för att satsa på att flytta mer av sin dagliga verksamhet till molnet. Men om en organisation vill dra nytta av fördelarna med molntjänster är hastigheten avgörande. Man vill ha möjligheten att snabbt kunna kapitalisera på en affärsmöjlighet och att kunna direkt svara på verksamhetens behov. Man vill slippa en utdragen urvalsprocess och långa diskussioner och vara trygg i vetskapen att man kan sjösätta relevanta tjänster vid rätt tidpunkt. Microsofts Cloud Solution Provider (CSP) och COMPAREX Cloud Partner Program ger dig som partner möjligheten att tillhandahålla en fullständig stack för att lösa kunders behov. Med ett klick.

På COMPAREX är vi stolta över att kunna erbjuda våra partners möjligheten att gå med i vårt återförsäljarprogram för CSP. COMPAREX har som en Cloud Solution Provider Tier 2 möjlighet att hjälpa partners inom hela EU/EFTA regionen. Som partner ger det dig en möjlighet att fortsätta fokusera helhjärtat på att skapa mervärde för dina kunder. COMPAREX erbjuder via vårt Cloud Center ett komplett utbud av molntjänster och vår ambition är att med hjälp av våra partners utveckla en heltäckande palett av molnlösningar. Mervärde skapas när molntjänster blir smarta. Exempelvis ser vi exempel på partners som fokuserar på att bundla industrispecifika applikationer för att få vertikalt genomslag. Det finns otaliga smarta paketeringar för molntjänster, och CSP programmet ger det stöd som krävs för att snabbt utveckla nya erbjudanden och rulla ut dem på marknaden. Oavsett om ni är en konsultfirma, applikationsutvecklare, hosters går det att expandera er affärsmodell inom ramen för CSP-programmet. 

Som CSP-partner till COMPAREX har du möjlighet att bundla Microsofts molntjänster med egen IP och kompetens för att skapa skräddarsydda helhetslösningar du kan leverera till kunder utan någon mellanhand. Samtidigt drar våra partners nytta av COMPAREX automatiseringsprocesser för distribution och fakturering för att kunna leverera lösningar utan någon administrativ börda. 

 

Varför arbeta med COMPAREX?

För oss är det viktigt att våra partners är framgångsrika. För att uppmuntra detta vill vi arbeta tillsammans för att skapa gemensam marknadsföring med fokus på att öka marknadsandelar och försäljning.

Med COMPAREX djupa licenskompetens kan vi ge svar på komplexa licensieringsfrågor för att säkerställa att kunder följer alla regleringar kring licensiering samtidigt som vi alltid jobbar för att hitta de mest kostnadseffektiva licensieringslösningarna för kunden. Ni kan alltså både erbjuda en fullständig molnstack, men även ta hjälp av oss för att optimera kundens övriga licensavtal. På så sätt kan du hjälpa dina kunden konsolidera leverantörer och säkra plans som nyckelpartner för deras IT-strategi.

 

Hur ser affärsmodellen ut?

CSP är Microsofts mest flexibla licensprogram. Kunder betalar bara för vad som används och det görs en månatlig avstämning på deras användning. En kund kan använda CSP lösningar permanent, eller sätta upp prenumerationer i tre månader och sen stänga ner dem och bara betala för den tid de är aktiva. Som partner får ni en faktura för era kunders tjänster på månadsbasis. Ni prissätter självklart era egna paketeringar och väljer helt själva hur ni vill fakturera era kunder och till vilket pris.   

 

Vilka molntjänster finns tillgängliga i CSP?

CSP-programmet utvecklas och expanderar kontinuerligt. Idag finns följande molntjänster tillgängliga:

  • Office 365
  • Windows 10
  • Enterprise Mobility +  Security (EMS)
  • Microsoft Dynamics CRM
  • Microsoft Dynamics AX
  • Microsoft Azure

 

Vad krävs för att bli partner?

En av de stora fördelarna med CSP Tier 2 är att det är snabbt att komma igång. Om ni redan är en registrerad partner till Microsoft kan ni på en gång registrera er i vårt Cloud Center och på bara några timmar kan ni börja sälja molntjänster till era kunder.

//Gillis

Kontakta mig

Gillis Hedlund

Gillis Hedlund

Channel Manager