"Programvaruutveckling i molnet? Men vi skriver ju vår källkod lokalt!" Det här är en typisk reaktion från många utvecklare när de läser den här titeln, men spelar det egentligen någon roll var källkoder skrivs - svaret är NEJ.
Det är viktigare hur snabbt och flexibelt du kan agera som utvecklare och naturligtvis vad de slutliga kostnaderna blir. Det är här molnet har sina fördelar för programvaruutveckling.

En blogg av Andreas Gräfe, Team Leader of Software Development på COMPAREX

Andreas Gräfe

När man utvecklar programvara är det särskilt viktigt att snabbt få tillgång till olika resurser. Detta är vanligtvis fallet när du installerar nya system, dvs. projekt som inte bara kräver manuell input utan även finansiella medel. Här är några exempel som du ofta har hört som utvecklare eller systemadministratör:

  • Vem kan snabbt skapa en TFS (Team Foundation Server) -projekt eller skapa ett nytt område?
  • När kommer den centrala TFS:en att uppdateras?
  • Var är TFS-backupen vi gjorde för två veckor sedan?
  • Var kan jag snabbt få en (eller annan) build server?
  • Vem kan snabbt ge mig en testmiljö?

I stora företag hanteras sådana förfrågningar av en central IT-avdelning. Denna avdelning är dock huvudsakligen ansvarig för att stödja den dagliga verksamheten och det är oftast därför saker som berör utveckling snabbt kan hamna långt bak i kön. I dagens värld när man snabbt måste reagera på förändringar få inte sådana här situationer uppstå. Lyckligtvis finns det bra lösningar som molnet kan tillhandahålla.

Varför ska jag utveckla programvara i molnet?

Molnleverantörer erbjuder olika lösningar som gör vardagliga uppgifter mycket enklare och effektivare och som ger stöd till kortsiktiga problem. I Microsoft-miljön är en av dessa TFS, Microsoft Team Foundation Server. TFS är den centrala punkten för kontroll av uppgifter och programvarurelaterad hantering och som helt och hållet stöder application lifecycle management. Microsoft erbjuder en moln-version av TFS med titeln Visual Studio Team Services (VSTS). Den är alltid i linje med den senaste utvecklingen och uppdateras regelbundet och automatiskt. Även säkerhetskopiering och återställning ingår. Detta gör att du kan koncentrera dig fullt ut på dina huvuduppgifter.

VSTS kan göra ännu mer om den kombineras med Microsoft Azure. Om du vill bygga eller testa en incheckad källkod kan du göra det snabbt och billigt i molnet. Man kan också bygga servrar eller testmiljöer vilket innebär att du är beredd på kontinuerlig integration och implementering direkt från start. Dina applikationer byggs, testas och rullas ut utan att man manuellt måste skapa, konfigurera eller underhålla en virtuell maskin (VM). Och du betalar bara för vad du behöver.

Du vill naturligtvis förse dina kunder med felfri och testad programvara. Microsoft Azure kombinerat med Visual Studio Team Services tillhandahåller även effektiva tjänster i detta avseende. En fullständig testmiljö och en omfattande uppsättning utvecklings- och testningsverktyg som ditt team kan använda för att samarbeta och leverera snabbt direkt i molnet. Skapa snabbt en konsekvent utvecklings- och testningsmiljö på dina villkor genom en skalbar infrastruktur på begäran. Tillhandahåll virtuella datorer på några sekunder istället för dagar eller veckor.

Fördelarna med utveckling i molnet

  1. Snabbare och enklare tillgång till de centrala tjänsterna (TFS / VSTS) för dig, alla intressenter och dina kunder
  2. Inga flaskhalsar eftersom de nödvändiga resurserna snabbt görs tillgängliga
  3. Pay-as-you-use: Du betalar bara för vad du verkligen behöver
  4. Skalbarhet: Din miljö växer med dina behov och utmaningar
  5. Låga priser. Tjänsten är till och med gratis för små grupper på upp till fem personer

Prova att börja utveckla i molnet! Din IT-avdelning kan fokusera på sina kärnuppgifter medan Microsoft Azure gör resten. Bara prova det! Dina utvecklingskollegor kommer tacka dig för förbättrad produktivitet!

 

Vill du veta mer om Microsoft Azure?

Har du frågor om Microsoft Azure? Kontakta oss så berättar vi mer.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

I vårt månatliga nyhetsbrev får du de senaste nyheterna om licensregler, licensavtal, nya produkter och lösningar samt information om branschen i övrigt.

 Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Linkedin

Linkedin

Vill du kontinuerligt få nyheter via LinkedIn om oss, licensfrågor, produktnyheter, molntjänster, Software Asset Management, Analytics och nyheter från branschen i övrigt?

 Börja följa COMPAREX