Har du ett Enterprise avtal och kör gamla versioner av Windows Server och SQL Server? Används dessa till att supportera gamla legacy system som är komplicerade att flytta till nyare versioner av Windows Server och SQL? Då kan det vara värt att fundera på att köpa till Premium Assurance.

Premium Assurance är en tilläggsprodukt ovan på Software Assurance som förlänger supporten med 6 år efter att Microsofts Extended Support tagit slut. Istället för att ”bara” ha support i 10 år kan man nu se till att säkerhetshål - både kritiska och viktiga, täpps till under 16 år. Idag kan man köpa Premium Assurance för Windows Server och SQL Server 2008 och 2008 R2, där standard supporten för dessa versioner löper ut 2020-01-14 respektive 2019-07-09.

Men varför ska man köpa ytterligare support när det är så pass lång tid kvar innan Microsoft slutar med standard supporten? Jo, desto tidigare man köper desto bättre pris. Köper man Premium Assurance innan juli 2017 så sparar man 58% på ordinarie pris. Den 1:e juli varje år minskas rabatten med cirka 16%.

 

Vill du veta mer?

Vill du ha hjälp med Premium Assurance? Kontakta oss så berättar vi mer.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

I vårt månatliga nyhetsbrev får du de senaste nyheterna om licensregler, licensavtal, nya produkter och lösningar samt information om branschen i övrigt.

 Anmäl dig till vårt nyhetsbrev