"Det märks att kunderna uppskattar att vi är en fullserviceleverantör inom SAP Analytics"

 

Hur går det på säljavdelningen på COMPAREX affärsområde Analytics egentligen?

Det går mycket bra. Extra roligt att samtliga våra områden inom Analytics (konsulting, support, licens och utbildning) går bra. Det märks att kunderna uppskattar att vi är en fullserviceleverantör inom SAP Analytics som vi sedan länge valt att fokusera på. Vårt mycket nära samarbete med SAP har glädjande nog resulterat i att SAP flera gånger utnämnt oss till årets partner för Analytics i Sverige. Det tar vi som ett starkt kvitto på att vårt arbete uppskattas av både kunder och partners.

 

Hur upplever du marknaden just nu?

Marknaden är generellt sett mycket stark inom Analytics/Business Intelligence. Företagen har länge prioriterat investeringar av beslutstödslösningar och det står fortfarande högt på många företags agendor för investeringar de närmsta åren. Allt fler tittar även på olika molnbaserade lösningar där kunderna ser stora fördelar. Där imponerar verkligen SAP Cloud for Analytics som är en relativt ny och modern molntjänst från SAP och som fått många fina och välförtjänta omdömen.

 

Berätta om något spännande som händer just nu?

Oj det händer mycket spännande saker just nu. Men här måste jag passa på att lyfta fram vår partner SAP, som under de första åren efter övertagandet av BusinessObjects fick en del kritik för att det inte hände så mycket nytt med produkten. Det har man med råge korrigerat under de senare åren och med lanseringen av ”In-Memory”-plattformen SAP HANA blev deras beslutstödslösning oerhört kraftfull. Idag finns även bra stöd för t.ex. ”Self Service BI” och skapandet av interaktiva dashboards som många av våra kunder efterfrågar. Sist men inte minst måste jag också passa på att nämna prediktiv analys som är ett område som våra kunder börjat intressera sig för allt mer. Även här har vi tillsammans med SAP ett mycket starkt erbjudande för den som är intresserad.

 

Vilka utmaningar ser du inför framtiden?

Det finns flera utmaningar men den största för oss internt är förmodligen att både hinna med att utbilda oss i den senaste teknologin samtidigt som vi ska leverera vad kunderna efterfrågar, vilket inte alltid är den senaste teknologin. Men det kommer säkert att gå bra då situationen inte är ny för oss utan har varit vår vardag i över 20 års tid. Externt handlar det fortfarande om att fortsätta förklara för ”marknaden” att SAP Analytics inte bara är för de största företagen utan att det finns skräddarsydda lösningar för alla storlekar av företag.

 

 

Korta fakta

Namn: Bengt Rundqvist
Ålder: 52 år
Bor: Linköping
Utbildning: Master of science in Mathematics
Bakgrund: Yrkesmässigt i huvudsak försäljning och ledarskap inom IT. Privat stort intresse av sport och motion, både som publik och utförare
På COMPAREX sedan: 1992

Kontakta Bengt

Bengt Rundqvist

Bengt Rundqvist

Business Unit Manager - Analytics