Det har varit en massa trender och slagord under de senaste 20 åren inom Business Intelligence. Just nu är "self-service BI" en av de vanligaste diskussionerna i organisationer. Varför? Är inte self-service BI bara en hype och en övergående trend? Jag skulle säga nej, och jag kommer att förklara varför.

Många organisationer har fastnat i en mängd olika standardrapporter. I vissa fall är detta tillräckligt men för andra är det inte tillräckligt när det gäller att stödja och främja snabbare beslut, blanda data från olika datakällor, samarbeta kring data, anpassningar och analysera information i detalj. Om du sedan lägger till möjligheter att arbeta med en stor mängd data och möjligheten att skapa egna analyser och visualiseringar är standard rapporten inte längre effektiv. Under de senaste åren har de ledande leverantörerna arbetat hårt för att tillhandahålla denna typ av verktyg. Ett verktyg som har möjlighet att arbeta med gemensamma datakällor, samarbeta med andra miljöer, lätt för användare att använda, kan arbeta med stora mängder data och sist men inte minst till en låg kostnad. En ekvation som kan vara svår att uppnå.

Microsoft har med sin produkt Power BI, kommit långt på den här resan. Med ett arv från äldre lösningar i kombination med ny teknik, tillhandahåller den en lösning som faktiskt är väldigt användarvänlig. Self-service BI kommer inte längre att vara ett säljargument - användarna kommer att märka hur lätt det är. Naturligtvis kan du göra formler och skript i verktyget för att stödja mer avancerade funktioner. Men detta har Microsoft lyckats implementera utan att göra verktyget onödigt komplicerat. Här kan du till exempel skapa prediktiv analyser utan programmering. Microsoft Power BI förenklar mycket för den vanliga användaren, till exempel en affärsanalytiker, marknadschef, controller etc.

Microsoft Power BI är molnbaserad med starka synergier till Microsoft Azure och Microsoft Office 365 och den kommer i kombination med ett program on-premise. Om din organisation har behov av Self-service BI kan jag varmt rekommendera Microsoft Power BI.

Vill du veta mer om Microsoft Power? Läs mer om COMPAREX tjänster kring Power BI eller ta del av vårt webinar; Introduktion till Microsoft Power BI, som vi anordnade den 8 november 2016.

// Jimmy

 

Kontakta mig

Jimmy Nilsson

Jimmy Nilsson

Business Intelligence