Programvarutillverkare lägger ständigt till uppdateringar och funktioner till sina produkter. En E5-version finns nu tillgänglig för Office 365. Som kund finner man det allt svårare att hålla reda på vilken version som är bäst lämpad för sin verksamhet. I den här artikeln, skulle jag vilja ta en närmare titt på de nya funktionerna i Office 365 E5.

En blogg av Anton Neidel, Technology Consultant & Cloud Advisor på COMPAREX

Anton Neidel, Sales Executive at COMPAREX

 

Första saken, ”E” står för Enterprise. Jämfört med de andra abonnemangen; E1 och E3, är E5 den mest omfattande.

Men varför ojämna nummer? Det har redan funnits E2 och E4, men dessa abonnemang finns inte längre. Många säger att det E5 planen är efterföljaren till E4.

Många säger att E5 är efterföljaren till E4. Jag delar inte denna uppfattning helt. Visst, den har alla funktioner som fanns i E4, men utöver det är E5 utformad för rigorösa samarbeten, dataanalys och säkerhet.

Det finns Business Plans och Enterprise Plans. Business alternativ lämpar sig för företag med upp till 300 anställda och naturligtvis saknas Enterprise funktioner som dual-use rights.

Så låt oss ta en närmare titt på vad de erbjuder:

Office 356, E1, E3, E5

Den viktigaste skillnaden i E5 planen är uppenbar. Jämfört med andra planer, läggs en hel bunt med användbara funktioner till de områden som vi redan har nämnt. Men låt oss undersöka en speciell egenskap hos E5:

Kommunikation

Kommunikation

Enterprise Voice w / Skype för Business Plus Cal (enbart on-prem)

Om du redan har Skype for Business (on-prem) där du även använder Enterprise Voice-funktionen (vilket innebär i huvudsak att du kan placera samtal till ett externt fast telefonnummer med din S4B klient), möjliggör E5 att licensiera dessa on-prem-funktioner i den aktuella S4B-miljön. Detta kan vara en fördel i hybrid S4B scenarier, eftersom det innebär att du bara behöver en online-licens per användare för att få det bästa av två världar.

Skype Cloud PBX

Skype Cloud PBX gör det möjligt att byta ut nuvarande PBX installation med ett antal funktioner som tillhandahålls direkt i Office 365 och integreras enkelt med Microsoft produktiva miljö för molntjänster. Du kan välja mellan en komplett molnmiljö och en hybrid konfiguration, där du utnyttja fördelarna med Skype Cloud PBX och samtidigt använda funktionerna i den lokala företagsväxeln.

Scenario 1: Office 365 E5 med nuvarande Skype for Business environment

Scenario 2: Utan Skype for Business environment, men med Cloud Connector

Microsoft Cloud Connector kan vara rätt lösning för din organisation om du inte har en Lync Server eller Skype for Business server infrastructure.

Cloud Connector är en hybridtjänst innefattande en uppsättning av virtuella maskiner (VMS) som är monterade som ett paket. En lokal telefonoperatör genomför denna inställning i cloud PBX. Denna uppsättning av virtuella maskiner ger en minimal Skype for Business Server topologi i en virtuell miljö. Användare som hanteras i molnet kan därför få fasta tjänster från sin egen organisation i Microsoft Cloud. The Cloud Connector är tillgänglig som en gratis nedladdning.

PSTN Conferencing

Med detta tillägg kan användarna ringa in till Skype for Business telefonkonferens med en fast telefon.

Här är ett scenario:

Det är irrelevant i detta sammanhang om leverantören eller kunden äger en licens. Endast skaparen av Skype-konferensen måste ha en PSTN Conferencing-licens. Deltagare som får en inbjudan kan då välja om de vill gå med via en fast telefon eller en Skype for Business-klient.

Fördelen: Deltagare från olika regioner (i detta fall Österrike och USA) betalar endast fasta avgifter för att delta i konferensen. Skaparen av konferencen kommer inte få några ytterligare kostnader. Det finns för närvarande över 90 regioner runt om i världen som erbjuder ett eller flera fasta telefonnummer.

Skype Meeting Broadcast

Skype Meeting Broadcast ingår i E1, E3 och E5.

Bli inte förvånad: Tjänsten är fortfarande tillgänglig via Skype.com, eftersom tekniken härstammar från den tidpunkt då Skype var en fristående lösning. Användare med en Enterprise plan kan komma åt funktionen via den här sidan.

Skype Meeting Broadcast fungerar i huvudsak på samma sätt som Multicast - möjlighet att nå ett stort antal kanaler eller grupper med bara en anslutning.

Exempel scenario:

Den stora fördelen: Användare behöver nu mindre bandbredd än om du bjudit in alla deltagare till ett Skype-möte. Dessutom är ett Skype-möte begränsat till 250 användare, medan en Skype Meeting Broadcast är utformad för upp till 10 000 användare.
Nackdelen: Man kan skicka video och ljudsignaler, men man kan inte ta emot dem. Så den här typen av kommunikation används bäst för viktiga meddelanden till en större målgrupp eller till webbutbildning. Live Broadcast av en händelse skulle också vara tänkbar. En annan nackdel är att användare måste använda PowerShell för att aktivera den här funktionen för Office 365-klienten. Klicka här för en steg-för-steg guide.

PSTN Calling

PSTN Calling är en lösning som är utformad för att flytta alla telefonitjänster, inklusive leverantören, till molnet. PSTN Calling är inte en integrerad del av E5-planen, och måste alltid erhållas som tillägg. Denna tjänst är för närvarande tillgänglig i USA, Storbritannien, Spanien, Frankrike och Puerto Rico. Här uppfyller Microsoft rollen som en lokal telefonleverantör. PSTN-samtal kräver Cloud PBX.

Enastående modern kommunikation

E5-planen erbjuder dig alla möjligheter att utrusta dina användare för de moderna kommunikationslösningarna.

E5-planen tillhandahåller även ytterligare funktioner som:

Power BI Pro

 Snabb och enkel åtkomst till Power BI Data
 Skapa, visa och dela dina personliga dashboards och rapporter med andra Power BI användare
 Importera data och rapporter från Excel, CSV och Power BI Desktop-filer
 Tillgång på lokal data on-premise med hjälp av Data Connectivity Gateways

Delve Analytics

 Personalarbete / Life Balance Analys
 Anonymiserad användardatautvärdering av kommunikationsinställningar som teammöten, e-post, telefonsamtal etc.
 Baserat på en maskininlärningsmetod

Customer Lockbox

Granulär åtkomstkontroll i supportfall. Särskilt viktigt för företag som är skyldiga att följa strikta revisionsriktlinjer med avseende på dataintegritet

 Oracle Database Vault
 Transparent Data Encryption
 Oracle Kay Vault
 Oracle Data Redaction

Advanced Threat Protection

 Försvar mot malware attacker
 Skanning av länkar och bilagor
 Click tracking och avancerad rapportering

Equivio Analytics for eDiscovery

 Maskininlärningsplattform
 Arkivering av e-post och dokument för information om rättsliga eller efterlevnadsfrågor

 

Vill du veta mer om Office 365 och E5?

Vill du ha hjälp med att hantera dina användare och licenser för Office 365? Kontakta oss så berättar vi mer.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

I vårt månatliga nyhetsbrev får du de senaste nyheterna om licensregler, licensavtal, nya produkter och lösningar samt information om branschen i övrigt.

 Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Linkedin

Linkedin

Vill du kontinuerligt få nyheter via LinkedIn om oss, licensfrågor, produktnyheter, molntjänster, Software Asset Management, Analytics och nyheter från branschen i övrigt?

 Börja följa COMPAREX

Läs mer

ATP i Office 365 E5: Hur fungerar det?

ATP eller Advanced Threat Protection. ATP är en säkerhetsfunktion i Office 365 E5-planen. Anton Neidel förklarar vilka funktioner ATP i Office 365 E5 ger och hur det fungerar.