COMPAREX Vendor section
SAP Gold Partner

I det senaste service packet så finns det en hel del trevliga nyheter. Vi sammanfattar några av nyheterna här. Uppgradering till 4.2 SP3 kan göras, utan mellansteg, från alla versioner av 4.X.

Fullständig information kring nyheter för Web Intelligence hittar ni här och för Universe här

Java/DHTML

SAP fortsätter arbetet mot ett Java-oberoende för WebI användarna. Här är några av nyheterna för WebI DHTML:

  • Excel som datakälla

    Input Controls

  • Komplexa filter i frågepanelen

  • Villkorsbaserad formatering

Exempel på övriga nya funktioner implementeras i både Java och DHTML

Cascading Input Controls

Nu finns möjligheten att gruppera ”input controls” i rapporterna så att valet i ett filter får genomslag även i övriga ”input controls”.  Det är möjligt att ha flera grupper av input controls, t.ex. produkt och geografi.

Förbättringar i publikationer

Några efterlängtade funktioner för publikationer, som tidigare bara varit tillgängliga för Crystal rapporter, är nu tillgängliga för WebI rapporter.
Exempel på funktioner är:

  • Skicka inte en publikation om schemaläggningens innehåll inte innehåller någon data
  • Skicka inte en publikation om schemaläggningens innehåll inte blivit helt uppdaterad.

Eftersom dessa regler kollas innan en publikation skickas ut till individuella mottagare så kan det användas för att undvika att skicka ut tomma eller ofullständiga dokument.

New Publication

Kommentarer

I tidigare service pack av 4.2 var kommentarer bara tillgängliga per dokument samt att användaren måste var i ”design mode”.
I 4.2 SP3 kan användaren kommentera i alla tabeller, grafer eller i en specifik cell i en tabell. Användaren kan kommentera både i ”design” och ”read” läge.
En symbol visas vid cellen eller rapport blocket som har kommenterats och för man muspekaren över denna symbol så visas kommentaren.

Kartor

Sedan tidigare i 4.2 så fanns möjligheten att visualisera information på en karta genom Web Intelligence integrerade databas för kartor. Databasen innehåller en stor mängd geografiska punkter. Finns t.ex. inte staden du söker med i den geografiska databasen så kan man nu uppdatera databasen med namn, longitud och latitud.

Länkade Universe

En nyhet kring Universe är att man nu kan konvertera länkade universe skapade i ”Universe design tool” till .unx.

 

 

Linkedin

Linkedin

Vill du kontinuerligt få nyheter via Linkedin om oss, våra utbildningar, SAP BusinessObjects, SAP Analytics och från branschen i övrigt?

 Börja följa COMPAREX

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

I vårt månatliga nyhetsbrev får du de senaste nyheterna om SAP Analytics,  SAP BusinessObjects, utbildningar och information om branschen i övrigt.

 Anmäl dig till vårt nyhetsbrev