I mitten av mars meddelade Microsoft att sitt senaste samarbetsverktyg, Microsoft Teams blivit tillgängligt för Office 365-användare över hela världen. Vad är Teams och hur kan det påverka samarbetet ute i organisationerna? Vi har samlat tre grundläggande fakta om Microsoft Teams som hjälper dig att komma igång med verktyget.

Som Microsoft säger i ett uttalande "Med mer än 85 miljoner aktiva användare, ger Office 365 personer, team och hela organisationer det bredaste och djupaste verktyget för samarbete. Office 365 är utformat för att möta den unika arbetsstilen för varje grupp med inbyggda, integrerade applikationer: Outlook för e-post; SharePoint för intelligent innehållshantering; Yammer för nätverkande i hela organisationen; Skype for Business som ryggraden för företagets röst och video; Och nu, Microsoft Team, den nya chattbaserade arbetsytan i Office 365."

Samarbetsverktyg verkar vara framtidens melodi. Microsoft vet mycket väl att håller man sig ajour med de senaste tillvägagångssätten som anställda använder sig av när man kommunicerar, kommer man i allt högre grad att driva företag till Office 365. Teams tillhandahåller information och features från andra Office 365-appar samtidigt som de levererar helt nya sätt att arbeta tillsammans.

Vad exakt är Teams?

Det är en chattplattform

Oavsett om man har ett "emoji-krig" fram och tillbaka i realtid, videochattar eller helt enkelt skriver ett meddelande kan Teams göra allt. Följ olika grupper för att få alla företagsuppdateringar (liknande Yammer-grupper) och bifogade bilagor. Självklart kan du göra allt från din mobila enhet eller dator.

Lagarbete är målet

Teams kombinerar alla Office 365-applikationer - inklusive Word, Excel, PowerPoint, OneNote, SharePoint och Power BI. Plattformarnas kännedom gör det enkelt för anställda att engagera sig i plattformen. Med ett enkelt sätt att dela features och information kan ditt team vara mer synkroniserade med varandra än vi någonsin trodde var möjligt.

Integration med andra Microsoft produkter

Microsoft säger att mer än 150 programvaruintegrationer kommer att ledas till Teams inom en snar framtid, inklusive Mailchimp, Kayak, Growbot och Trello. Istället för att öppna en separat webbläsare kan du nu lägga till en flik inne i ett Team-rum och visa statistik i realtid.

Office 365 erbjuder en enorm mängd verktyg som du kan anpassa för att ditt team ska fungera mer effektivt. Om du inte behöver alla samarbetsfunktionerna hos Teams kan du helt klart lita på Yammer, Word, Excel och andra traditionella Office-appar.

 

Vill du veta mer om Microsoft Teams och Office 365?

Har du frågor om Microsoft Teams och/eller Office 365? fFyll i formuläret nedan och en av våra experter kommer att kontakta dig inom kort.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

I vårt månatliga nyhetsbrev får du de senaste nyheterna om licensregler, licensavtal, nya produkter och lösningar samt information om branschen i övrigt.

 Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Linkedin

Linkedin

Vill du kontinuerligt få nyheter via LinkedIn om oss, licensfrågor, produktnyheter, molntjänster, Software Asset Management, Analytics och nyheter från branschen i övrigt?

 Börja följa COMPAREX

Läs mer

Office 365 E5 Plan: Hur bra är Enterprise versionen?

Programvarutillverkare lägger ständigt till uppdateringar och funktioner till sina produkter. En E5-version finns nu tillgänglig för Office 365. I den här bloggen tar vi en närmare titt på de nya funktionerna i Office 365 E5.