Mobilt användande och molnbaserad Business Intelligence ökar din produktivitet och kommer göra att din mobiltelefon eller läsplatta blir din nya portal för din information. Lämna kontoret och slipp krångliga anslutningsprocesser. Ta med ditt beslutsstöd ut på fältet och utveckla ditt samarbete med dina anställda, dina kunder eller dina medarbetare.

En blogg av Emil Sjöstrand, Analytics Consultant på COMPAREX

Emil Sjöstrand, Analytics Consultant på COMPAREX

Varför mobilitet?

Idag har alla tillgång till en mobiltelefon eller läsplatta. Med molnbaserad Business Intelligence blir enheten en portal för din information. Oavsett var du befinner dig kan du få svar på dina frågor och är oberoende av vanligare lösningar såsom VPN för att komma åt din information.

I vår tjänst Cloud Analytics Management finns det färdiga mallar för att komma igång med mobila sidor, men det är också väldigt enkelt att skapa din egen ifrån början. Detta tack vare det mobila gränssnittet du skapar din sida med. Alla komponenter du lägger till på din sida såsom grafer och tabeller faller enkelt in på plats automatiskt. Filter och liknande interaktivitet sköts via en separat panel som användaren alltid har åtkomst till. Interaktiviteten med grafer görs enkelt via möjligheten att förstora en komponent.

Mobilitet kan också handla om att kunna tillhandahålla information och verktyg för att stödja en intern IT-strategi i ditt företag som exempelvis handlar om att man ska bli mer mobil.  Om man ser till den nya generationen som är på väg in på arbetsmarknaden är de väldigt vana vid gränssnitten på en mobiltelefon eller läsplatta. Mobil BI kan vara ett sätt att ge dem verktyg som är mer anpassade till deras vanor och arbetssätt. Mobilitet kan även vara ett sätt att modernisera er image inom organisationen och visa att man ligger i framkant.

Mobil Business Intelligence har funnits i många år men kanske inte fått någon enorm genomslagskraft. Detta beror mycket på att det varit för krångligt att komma igång då infrastruktur med brandväggar, VPN mm satt ”käppar i hjulet”.

Nu har du möjligheten att komma igång med ett verktyg som på ett enkelt sätt tillåter dig att bygga en flora av mobila beslutsstöd. Allt publiceras på din moln-instans och nås enkelt via mobila enheter genom applikationen SAP Analytics Cloud som finns tillgänglig för de olika plattformarna på marknaden (iPhone, Android m.fl.).

Scenario: Utesäljare

Som utesäljare jobbar du i en ständig dialog med dina kunder. Det är viktigt för dig att kunna svara på deras frågor och funderingar på ett snabbt och enkelt sätt. Det kan uppstå problem om man är ute hos kunden och vill svara på en fråga men har problem att komma åt information.  Dina befintliga lösningar är långsamma, krångliga att komma åt beroende på VPN-uppkoppling, nätverk och diverse andra orsaker. På grund av detta tar man det säkra före det osäkra och tar med sig frågan hem för att kunna besvara den i efterhand. Något som i vissa fall kan påverka dina affärer negativt.

Här har jag skapat exempel på applikationer för försäljning. Applikationen visar hur mycket du säljer, vad du säljer mest av och ger dig en enkel indikator på om din försäljning är på väg upp eller ned mot föregående månad och föregående år.

Den andra applikationen ger dig möjlighet att se order backlog. Fakturor samt ärenden som berör dina kunder. Det ger dig en snabb inblick i vad som är aktuellt för kunden du träffar.

Mobilitet Analytics

Scenario: Mötesunderlag

Du jobbar som butiksansvarig för en stor matvarubutik. En av dina arbetsuppgifter är att hålla en ständig dialog med de olika områdesansvariga om försäljningssiffror relaterade till deras ansvarsområde. Med en telefon eller läsplatta kan du enkelt möta dessa ansvariga ute på golvet och diskutera prissättningar, omlokalisering av varor och andra medel för att öka försäljning. Detta ger dig ett mötesunderlag som är mobilt och man kan diskutera saker på plats istället för att sitta runt en dator.

Du kan t.ex. se att frukt och grönsaksavdelningen fått in en jättestor leverans av vattenmelon igår. Vad har den ansvariga för planer för detta?

 

Mobila användare och BI som en tjänst med Cloud Analytics Management

Låter det intressant? Läs mer om Cloud Analytics Management. Cloud Analytics Management är en molnbaserad tjänst. Lösningen innehåller färdiga modeller och styrkort med nyckeltal, vilket bidrar till att implementationstiden är kort. Lösningen är enkel att anpassa efter din organisations behov. Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer

Sätt användaren i Centrum!

Cloud Analytics Management är en molntjänst som förändrar sättet att arbeta med Business Intelligence, planering och avancerad analys. Samla Business Intelligence, prediktiva analyser och planering i en och samma molnlösning – allt i ett nytt och intuitivt gränssnitt som gynnar alla användare..

Linkedin

Linkedin

Vill du kontinuerligt få nyheter via LinkedIn om oss, licensfrågor, produktnyheter, molntjänster, Software Asset Management, Analytics och nyheter från branschen i övrigt?

 Börja följa COMPAREX