Först kom programvara och sedan kom molntjänster. Men nu har man insett att för de flesta organisationer är det inte en fråga om antingen eller, utan snarare att hitta den bästa mixen för att stödja och utveckla verksamheten. Grunden för en hållbar hybrid IT-strategi är en väl genomtänkt hybrid avtalsstruktur. När det kommer till Microsoft kan du naturligtvis blanda programvara och molntjänster i samma licensavtal, men att licensiera produkter via EA (Enterprise Agreement) och ett CSP (Cloud Solution Provider) möjliggör för ett mer flexibelt ramverk. Baserat på att man licensierar servrar och serverapplikationer via EA samtidigt som man utnyttjar flexibiliteten hos CSP för att licensera produktivitetsverktygen per användare och betalar för vad man konsumerar går det att minimera riskerna och öka flexibiliteten.

 

Låt oss gå igenom ett exempel var denna avtalsstruktur skulle vara fördelaktigt:

  • En organisation består av 500 kontorsanvändare, men en betydande del av verksamheten består också av fältarbetare och säsongsarbetare.
  • Genom att teckna ett EA där du standardiserar på exempelvis Microsoft Secure Productive Enterprise (SPE) E3 för kontorsarbetarna får du ett bra och värdeadderande avtal med fördelaktiga priser på servrar och applikationer.
  • Men eventuellt är SPE E3 plattformen inte speciellt lämplig för arbetare utanför kontoret. Genom att licensiera ytterligare användare genom CSP kan du hålla ditt EA strukturerat och välskött och samtidigt utnyttja CSP för att användarlicensiera ytterligare efterfrågan på produktivitetsprodukter.
  • Dessutom kan du via CSP använda tjänster för Azure och betala för det du konsumerar jämfört med ett EA där du måste bestämma dig för ett åtagandebelopp.

 

Fem skäl att överväga en hybrid moln- och avtalsstrategi med EA och CSP

  • Maximera ditt avtal genom att standardisera på basprodukter (servrar och serverapplikationer) i EA
  • Minska kostnadsrisker genom en flexibel licensiering för molntjänster i CSP
  • Skapa en stabil och långsiktig affärsstrategi med hjälp av EA samtidigt som du bibehåller en flexibilitet för användaren med hjälp av konsumtionsbaserade tjänster med CSP
  • Med en hybrid avtalsstruktur kan du upprätta en kostnadseffektiv strategi för att hantera nya anställda, säsongsarbetare och specialprojekt
  • En hybrid avtalsstruktur är grunden för en hållbar hybrid IT-miljö, vilket möjliggör migrering till molnet i sin egen takt snabba implementeringar för nya applikationer med konsumtionsbaserade molntjänster

 

Webinar!

Delta på webinar den 27 april, 10:00-10:45 och lär dig mer om fördelarna med en hybrid moln- och avtalsstrategi.

 

Behöver du hjälp med att strukturera en hybrid avtalsstruktur?

Fråga oss! På COMPAREX har vi över 30 års erfarenhet av avtalshantering, inköp och licenshantering.

 

Kontakta mig

Gillis Hedlund

Gillis Hedlund

Channel Manager