I mitt dagliga arbete möter jag många kunder och häromdagen jag fick frågan "SAM, vem är det?"

Som ansvarig för dina företags programvarutillgångar arbetar du dagligen med frågor som berör SAM - kanske utan att veta om det eller kanske för att du gör det alltför komplicerat.

SAM handlar om varför och hur vi hanterar och tar hand om våra programvaror och licenser - ofta komplicerade frågor att hantera, men också många grundläggande uppgifter att utföra.

Något viktigt att veta är att kunskapen om vad du INTE har kontroll över är minst lika viktigt som vad du faktiskt HAR kontroll över.

Det är en trevlig "quick fix" att köpa ytterligare licenser samtidigt som du utöka din installerade bas men det finns mycket pengar att spara genom att bara licensiera programvaran som faktiskt används. Varje dag stöter jag på IT-miljöer där det finns många gamla installeringar kvar av program som inte har använts under en lång tid eftersom arbetet med att avinstallera en sådan kan vara mer tidskrävande än att beställa fler licenser.

Numera finns licenshanteringsverktyg med inbyggd automatik för sådant och som gör processen mindre tidskrävande och smidigare. Skulle inte du vilja lägga dina pengar på något roligare än att betala dubbla licensavgifter?

Det är jag säker på att ni vill!

Efter att molntjänster bärjat säljas har många programvarutillverkare ändrat sina licensreglerna och gjort de mer komplexa och svåra att förstå. Det gör att vi alla känner oss lite osäkra. I denna moderna tid när vi vill att all vår data ska vara tillgängliga när som helst och var som helst måste man vara försiktig så att licensregler inte bidrar till att kostnaden eskalerar!

Jag och mina kollegor på COMPAREX har stor erfarenhet av licenser och licensregler och vi gillar utmaningar i komplexa miljöer. Du är välkommen att kontakta mig om du behöver hjälpa dig på din resa.

Missa inte vårt webinar den 24 mars som vi anordnar tillsammans med Snow Software. Vi kommer att berätta mer om vår erbjudande om SAM som en tjänst baserat på Snow License Manager! Du kan registrera dig här!

//Susanne

 

Är du intresserad av SAM som en tjänst och vill veta mer?

Fråga oss! På COMPAREX har vi över 30 års erfarenhet av licenshantering.

Kontakta mig

Susanne von Ahn

Susanne von Ahn

SAM Solution Advisor