Förstå dina kunder på djupet med Adobe Analytics

Att förstå mer om användare och användningsmönster är viktigare än någonsin om företag på ett framgångsrikt sätt vill marknadsföra sina produkter och tjänster mot rätt kundsegment. Vilken typ av information söker de, vilka beslut gör de och hur och varför konsumerar dem ett visst innehåll? Adobe Analytics hjälper dig att hitta exakt denna typ av information och för att förstå användarbeteendet samt utveckla verksamheten utifrån dessa kunddata. Den här bloggen visar hur Adobe Analytics kan hjälpa dig att lära känna dina kunder än bättre.

En blogg av Christian Meyer, Business Development Manager Adobe på COMPAREX

Christian Meyer, COMPAREX

Christian Meyer

Ge rätt information till dina kunder oavsett var de letar efter den

Jag och min familj har precis flyttat in ett nybyggt hus. Byggföretaget jag anlitade hade naturligtvis det övergripande ansvaret. Men jag spenderade fortfarande mycket tid på nätet med att undersöka hela byggförfarandet, ladda ner informationsbroschyrer, prenumerera på nyhetsbrev och söka i olika webbutiker. Jag letade efter gör-det-själv-instruktioner för att lägga kakel. Jag behövde också veta vilken typ av information jag var tvungen att anmäla till vilken myndighet. Om det inte var tillräckligt, behövde vi nya möbler och min fru var angelägen om att hitta bra och givande inspiration för att utforma hennes stora passion, trädgården.

Detta var ett perfekt tillfälle för byggvarubutiker, trädgårdsbutiker, möbelaffärer och relevanta online-butiker att visa mig sina produkter och tillhandahålla intressant mervärde. Detta under förutsättning att de märkte att jag aktivt letade efter all denna information. Ibland stötte jag på några reklambanners från företag vars webbplatser jag hade besökt några dagar tidigare. Men de var undantaget. Många företag utnyttjade inte möjligheten att erbjuda mig sina tjänster.

Om så är fallet måste företag upprätta en digital strategi för att rekrytera kunder och främja sin lojalitet. Det är omöjligt för företag att förbli lyckligt omedvetna om att potentiella kunder söker efter produkter och information på internet som matchar deras utbud. De flesta företag har insett att kunder idag använder nätet för mer än bara informationssökning. I stället vill kunderna ha information om ytterligare fördelar som är till hjälp i deras personliga livssituationer. De vill att leverantörerna ska veta vad de behöver den dagen de behöver det. Förutom innehållet vill de ha tillgång till informationen på vilken enhet som helst, när som helst och var de än befinner sig.

Lär dig mer om dina kunder baserat på deras nätvanor

Oavsett om dina kunder är konsumenter eller företag bör du veta vem eller vilka de är. Om du inte har tillgång till sådan data idag rekommenderar jag att implementera lösningar som kan tillhandahålla detta så fort som möjligt. Givetvis kan personal på ditt företag enkelt förse dig med information om detta vid själva försäljningsstället men det är mycket mer effektivt och framför allt mer omfattande om dina potentiella kunder lämnar sina uppgifter frivilligt och kostnadsfritt via företagets webbplats, i webbutiken, i nyhetsbrev eller via sociala nätverk.

Vad du kan lära dig om dina kunder med hjälp av Adobe Analytics?

Med varje klick kunderna gör visar de dig:

  • vad som intresserar dem,
  • var de kommer ifrån
  • om de föredrar att läsa texter eller titta på videoklipp,
  • vilken enhet de föredrar att använda

Du kan till och med lära dig deras ålder eller andra omständigheter i deras liv som skulle kunna intressera dig. Men du kommer bara att kunna sammanställa personligt innehåll som intresserar dina potentiella kunder vid rätt tidpunkt och på rätt kanal om du samlar in och analyserar denna information och eventuellt berikar den med data från andra källor.

Även om jag redan har flyttat in i mitt nya hus fortsätter jag att söka på nätet. Vi behöver fortfarande nya lampor, tavlor, mattor...och kanske i framtiden behövs ett rum renoveras eller göras om. Detta innebär att företag kommer att få ett andra, tredje och till och med ett fjärde tillfälle att försöka sälja produkter och tjänster till mig.

 

Vill du veta mer om Adobe Analytics?

Vill du veta mer om Adobe Analytics, kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakta oss »

Läs mer

Digital Transformering är en av de buzzwords företag definitivt bör vara uppmärksamma på. Lars Herrmann lägger lite ljus på en av IT-världens största trender och förklarar vilken teknik som kommer att ha störst inverkan på den digitala transformeringen.

Linkedin

Linkedin

Vill du kontinuerligt få nyheter via LinkedIn om oss, licensfrågor, produktnyheter, molntjänster, Software Asset Management, Analytics och nyheter från branschen i övrigt?

 Börja följa COMPAREX