Hur företag kan dela stora mängder data

Datasäkerhet och korrekt hantering av känslig företagsinformation är idag ett stort och välkänt problem för många företag. Faktum är att många idag står inför allvarliga utmaningar när användare så fort som möjligt måste tillgängliggöra, dela och överföra stora datamängder som samlas in genom olika projekt och andra aktiviteter. Ofta leder det till en okontrollerad spridning av skugg IT-miljöer via Dropbox, WhatsApp eller andra verktyg. Men nu finns det en lösning i Office 365 och OneDrive for Business. Vi visar dig hur dina medarbetare kan samarbeta säkert i en kontrollerad miljö, när de vill och var de än befinner sig.

När anställda blir ett hot mot informationssäkerhet och dataskydd 

Medarbetare från olika delar runt om i världen och på olika samarbetsintensiva företag behöver ofta dela data så snabbt och enkelt som möjligt. Ofta är datamängden för stor för att skickas via e-post. I många fall kommer man då inte att fråga om hjälp till IT-supporten utan man kommer istället att agera på egen hand. Detta leder till data lagras i skugg IT-miljöer och som kommer att ge dig som ansvarar över IT och datasäkerhet stora problem när det gäller säkerhet och dataskydd.

Den bästa lösningen för företag är om dina kollegor och anställda inte sätts i den svåra situationen att hitta alternativa sätt att hantera samarbete och delning av information. Att ha ett enda dokument på ett centralt lagringsställe med definierad åtkomst och utan besvärliga alternativ för vidarebefordran fram och tillbaka. Lösningen för detta är OneDrive for Business och som är byggt för att lösa dessa problem.

Säker lagring, synkronisering och delning av dokument med OneDrive for Business

OneDrive for Business håller alla filer och dokument uppdaterade och helt synkroniserade oavsett var dina medarbetare befinner sig eller vilken enhet de använder. Olika projektgrupper och arbetsgrupper kan samarbeta med olika dokument, dela rapporter med partners eller kommunicera med kunder.

Fördelar:

  • Samarbeta kring de senaste dokumentversionerna från vilken enhet som helst
  • Kontroll av datasäkerhet och delningar
  • Få tillgång till data från alla enheter och plattformar
  • Hantera alla platser med ett enda konto
  • 5 terabyte lagringsutrymme per användare

Samarbeta med medarbetare från alla delar av världen och från vilket enhet som helst

Oavsett om du behöver chattfunktioner, ljud- eller videosamtal, online-möten eller samarbete online finns allt tillgängligt i Skype for Business och Office 365 Enterprise E5. Du kan också använda den enhet som du föredrar för att nå medarbetare var du än befinner dig. Organisera och sätt upp ett möte enkelt med upp till 250 deltagare. De enda du och deltagarna behöver är en fast telefon eller en internetanslutning. 

Med funktionen samtalsabonnemang i Skype for Business kan man ringa nationella och internationella samtal och man får tillgång till ett telefonnummer. Deltagare i online-möten som inte har Skype for Business kommer att kunna komma åt chattar och online-möten.

Minska kostnader och komplexitet - en lösning som passar alla när det kommer till samtal och videokonferenser

Fasta samtal och videokonferenser är enkla att hantera eftersom Skype for Business fungerar smidigt ihop med all relevant kommunikationsteknik och system på marknaden. Du kan inte bara minska kostnaderna för flera tjänster, du kan också förenkla dina interna arbetsflöden. Skype for Business är lösningen som passar alla och som stöder röstsamtal, videosamtal och onlinemöten.

Alla arbetar med samma fil och i den senaste versionen

OneDrive säkerställer att alla relevanta medarbetare som är involverade i ett specifikt projekt samtidigt arbetar i samma fil och har möjlighet att se ändringar i realtid. Dina medarbetare behöver inte ens sitta vid sin dator. Filer kan granskas, korrigeras eller läggas till i en online och offline-inställning. Med OneDrive kan du spara filer, dela dem med andra personer, synkronisera dem med din dator och ladda hem dem för användning offline. Ett oändligt gytter av filversioner på olika lagringsmedier och e-posttrådar är nu ett minne blott.

När och var som helst och alltid aktuell

Som ett lagringsutrymme för ditt företag är OneDrive for Business en viktig del av Office 365. Med den har du tillgång till den senaste, synkroniserade data, när du vill och var du än befinner dig, på en dator, mobiltelefon eller surfplatta. Framförallt kan använda data på ett tillförlitligt och säkert sätt.

Säkerhet, funktionalitet och kontroll istället för filhantering och delning

Utbudet av funktioner är självklart en bidragande faktor men kontroll är absolut nödvändigt. Filhantering och många delningstjänster på marknaden kan inte hantera dessa problem på ett tillfredsställande sätt. Filer placeras på okända servrar utan en direkt kontroll från företag. Till exempel kan du inte blockera en anställd centralt om hen råkar förlora eller glömma inloggningsuppgifterna. OneDrive for Business ger dig full kontroll.

Ett konto för att hantera all data på alla arbetsplatser världen över

OneDrive for Business underlättar globalt samarbete samtidigt som man löser regionala, branschspecifika eller organisatoriska krav för datahantering. Multi-Geo gör att du kan använda flera olika Office 365-datacenter med ett enda konto och som sparar användardata i utvalda områden. Ett konto är allt du behöver för att hantera alla dina regionala arbetsplatser.

5 terabyte lagring för varje användare

Du får en kapacitet på 5 TB lagring i OneDrive för varje användare. Detta gäller prenumerationer med fem eller fler användare. För prenumerationer med färre än fem användare kommer var och en av användarna att få 1 TB lagring.

 

Vill du veta mer om OneDrive for Business och Office 365

Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakta oss »

Läs mer

Vi erbjuder tjänster för ditt unika behov:

  • Teknisk expertis

  • Kostnadsoptimering

  • Förändringshantering

  • Identiteter och access

Läs mer

Låt dina firstline worker-medarbetare, frontlinjen i din organisation få tillgång till moderna verktyg. Underlätta deras vardag och förstärk upplevelsen för kunder, patienter och partners.