Self-service BI med SAP Lumira

Self-Service BI är en av de stora trenderna just nu men för att börja arbeta med konceptet krävs ett agilt sätt att arbeta och ett lättanvänt verktyg för slutanvändarna. Jimmy Nilsson berättar mer om SAP Lumira och hur företag och organisationer måste börja arbeta för att tillgodose slutanvändarnas och verksamheternas krav när det kommer till Business Intelligence.

En blogg av Jimmy Nilsson, Senior Consultant på COMPAREX

Jimmy Nilsson, COMPAREX

Jimmy Nilsson

Låt användarna och IT-proffsen samarbeta med Business Intelligence

Det slår mig ofta när jag är ute och konsulterar hur många organisationer som är kvar i det vi internt brukar kalla för ”rapportfabriken”. Där man sitter med en otalig mängd standardrapporter, många gånger med redundant information och kanske även rapporter som presenterar olika resultat.

Dessa rapporter är ofta utvecklade över lång tid och av flera olika personer. Personer som kanske har slutat och därmed också tagit med sig kunskapen. Detta för att kunskapen kring informationsmodeller och strukturer har isolerats till IT/Förvaltning. Detta är i och för sig förståeligt då verktygen fram tills för några år sen varit så krångliga och tekniska att det krävt mer eller mindre en utvecklare för att få fram en dashboard eller en rapport.

För en användare är det inte hållbart att sitta och vänta i veckor eller i värsta fall månader på att IT/Förvaltning eller externa konsulter ska skapa en specifik rapport, analys eller göra en liten justering i en redan befintlig. Detta blir ett icke-agilt sätt att arbeta. Vi har idag processer och ett arbetstempo som innebär snabba beslutsgångar och då måste vi också ha rätt förutsättningar. Att vänta i veckor på att få fram rätt beslutsunderlag kan innebära att det är för sent och beroende på vad det gäller kan det få ödesdigra konsekvenser.

Self-Service BI och SAP Lumira

Hur kommer man då ifrån det icke-agila arbetssättet och den gigantiska rapportfabriken? Jo, med att införa Self-Service BI och SAP Lumira. SAP Lumira är SAP:s  svar på att täppa igen gapet mellan IT, verksamheten och slutanvändarna.

Användare och IT-proffs i samarbete
Användare och IT-proffs i samarbete med hjälp av produkterna Lumira Discovery och Lumira Designer

Self-Service BI har funnits ett tag och spås bli en av de hetaste trenderna 2018. Dock är det först nu som verktygen börjat mogna och bli riktigt bra. Givetvis kommer användarna fortfarande vara i behov av standardrapporter som utvecklas och förvaltas av IT. Men som komplement till detta kan man använda Lumira för den dagliga ad-hoc analysen och på ett enkelt sätt kunna ta fram en egen analys eller dashboard. Man kan kombinera information ifrån rationella datakällor med Excel ark, textfiler osv. Interagera och göra urval med snygga kontroller samt borra ner sig i information för att utreda en avvikande totalsiffra. Att få organisationen att börja arbeta med Self-Service BI och bli mer agila kan också bli ett naturligt steg emot molnet, eftersom dessa lösningar också är byggda enligt självbetjäningsprincipen.

Lumira Discovery och Lumira Designer

Om vi återgår till gapet mellan IT, verksamhet och slutanvändarna, har SAP i och med utvecklingen av Lumira arbetat med att få dessa två världar att samarbeta. Det låter kanske som en utopi för många i verksamheten men jag tror faktiskt på detta koncept. För vi vet ju att en produkt sällan är lösningen på ett problem utan det handlar mer om förändringsledning och själva införandet. En anledning utöver bristfällig utbildning, att verksamheten inte tar till sig en produkt eller slutar använda den, är att den är för krånglig att använda och man får lägga för mycket tid på att nå ett förväntat resultat. För att lösa detta faktum har SAP istället valt att göra två olika produkter som samverkar. Lumira Discovery för verksamheten och slutanvändarna, där fokus ligger på användarvänlighet och att snabbt och enkelt kunna få fram analyser och dashboards. Vill man sedan göra dessa mer intelligenta med script kan IT öppna samma fil i Lumira Designer som är ett mer utvecklarorienterat verktyg med oändliga möjligheter. Men i 9 fall av 10 tror jag att man kommer kunna nöja sig med funktionaliteten i Lumira Discovery. Produkten vidareutvecklas i en rasande takt och version 2.1 har blivit riktigt kompetent med inbyggda funktioner för prediktiv analys mm.

Enkelheten för användarna i Lumira Discovery
Enkelheten för användarna i Lumira Discovery

Har du dessutom investerat i plattformen SAP BusinessObjects har du redan det mesta på plats då Lumira är helt integrerad i SAP BusinessObjects. Du kan ansluta till befintliga Universe och dra nytta av mappstrukturer och behörigheter. Att som befintlig kund av SAP BusinessObjects använda en annan produkt än Lumira för Self-Service BI kommer garanterat bli dyrare och tyngre att förvalta. Det är lätt och lockas av andra lösningar med lovord om att du är igång på några dagar. Mitt tips är att ”börja gräva där du står” och utred vad din befintliga plattform kan erbjuda, innan du tittar dig om efter alternativ. Många gånger har du en produkt som är tillräcklig utifrån användarnas behov. Däremot kanske du har avsaknad av att få fram relevant data/informationsmodell och en ny produkt löser dessvärre inte den biten.

 

Vill du veta mer om SAP Lumira?

Vill du veta mer om SAP Lumira och hur ditt företag kan blir bli mer agila och börja använda er av Self-Service BI. Boka in en demo redan idag.

Kontakta oss »

Utbildning

Den här kursen ger dig en större förståelse för vad SAP Lumira är och gör. Kurslängden är en dag och på denna tid lär du dig allt från hur Lumira kan passa in i din verksamhets behov av att konsumera information till hur du skapar samt delar Lumira dokument.

Linkedin

Linkedin

Vill du kontinuerligt få nyheter via LinkedIn om oss, licensfrågor, produktnyheter, molntjänster, Software Asset Management, Analytics och nyheter från branschen i övrigt?

 Börja följa COMPAREX