Azure är Microsofts molnplattform för både infrastruktur och mjukvarutjänster. Plattformen erbjuder bl.a. integrerade tjänster för lagring, nätverk och applikationer. Kombinationen av både IaaS (Infrastructure-as-a-service) och PaaS (Platform-as-a-service) ger stor flexibilitet i att bygga och lansera olika typer av skräddarsydda lösningar. Allt detta för att ditt företag ska kunna reagera snabbt i föränderliga marknader och ligga före dina konkurrenter..

 

Fyra enkla steg för att komma igång med Azure

Vi gör tillsammans med dig och din organisation en översyn av er infrastruktur gällande hårdvara, workloads, prisalternativ och en total cost of ownership.

 

Vi hjälper dig och din organisation att börja använda Azure portalen och aktivterar ditt / dina Azure abonnemang. Vi skapar användare och strukturer och konfiguerar COMPAREX Azure Dashboard för att skapa personliga konsumtionsrapporter:

  • En grundläggande Azure installation (nätverk, lagring, site-to-site VPN) och utbildning av inblandade administratörer
  • Grundläggande inställning av Microsoft Operations Management Suite som gör det möjligt för dig att skydda resurser som är on-premise och i molnet
  • Flytta och utvärdera en workload i Azure
 

Hantera din budget mer effektivt och minska onödiga kostnader med månatliga avstämningar med en av våra Azure experter:

  • Strategiutveckling, benchmarking och tekniska uppdateringar
  • Total cost of ownership och förslag på hur man ska nyttja Microsoft Azure på ett så bra sätt som möjligt
  • Genomgångar av workloads och installationer, best practices och hjälp med riskhantering
 

Få tillgång till information i realtid när det kommer till användning och konsumtion i Microsoft Azure med COMPAREX Dashboard:

  • Kostnad för konsumtion i förhållande till din organisations åtagandebelopp
  • Mätning av användande och konsumtion per användare, avdelning, applikation eller system
  • Insyn i när på året som konsumtion och utgifter minskar och ökar för att underlätta budgetplanering
  • Identifiera möjligheter till kostnadsbesparingar och hitta alternativa lösningar
 

Hur köper man Azure?

Att köpa Azure är enkelt! Den stora utmaningen är att utse någon som kan hantera plattformen och fastställa affärsbehovet. COMPAREX hjälper dig och din organisation med den bästa strategin. De bästa alternativen för att köpa Azure är via Microsoft Enterprise Agreement eller Server and Cloud Enrollment.

Om din organisation har ett Enterprise Agreement kan man lägga till Azure i avtalet genom att betala ett åtagandebelopp till Azure. Åtagandebeloppet förbrukas sedan under året genom användningen av olika kombinationer av utbudet i Azure. Om man konsumerar mer än vad man betalat för kan man betala för den eventuella oplanerade tillväxten i slutet av året. Som EA kund får man även tillgång till Azure Enterprise Portal där man ha möjlighet att hantera flera konton och abonnemang. Läs mer om EA

 

Microsoft’s Server and Cloud Enrollment (SCE) är ett volymlicensprogram inriktat mot ett stort användande av Azure. SCE erbjuder stora möjligheter till rabatter och kräver ett treårigt åtagandebelopp, med ett minimum  på 12 000 USD. Läs mer om SCE

 

 Få kontroll över dina Azure-kostnader med COMPAREX Cloud Consumption Monitoring

Förvandla din konsumtionsdata till konkreta fördelar. Med COMPAREX Cloud Consumption Monitoring får du en detaljerad insikt i konsumtion av tjänster i Azure. Du kan därmed optimera dina kostnader och skapa en pålitlig budget. Och ännu bättre: Notiser via email håller dig konstant uppdaterad när du går över din budget i Azure och förhindrar dig från oförutsedda utgifter.

 Läs mer om COMPAREX Cloud Consumption Monitoring

Kontakta oss

Vill du veta mer om Microsoft 365?

Om du har frågor kring Microsoft Azure och vill ha mer information om våra tjänster kring inköp, rådgivning, workshops och implementering. Fyll i formuläret nedan och en av våra experter kommer att kontakta dig inom kort.

 

Kontakta oss »

Linkedin

Linkedin

Vill du kontinuerligt få nyheter via Linkedin om oss, licensfrågor, produktnyheter, molntjänster, Software Asset Management, Analytics och nyheter från branschen i övrigt?

 Börja följa COMPAREX

Blogg

Blogg

I vår blogg informerar vi om de senaste licensförändringarna, produktsläppen, tjänster och utvecklingen i branschen.

 Gå till bloggen