Microsoft 365 är en licenslösning och molntjänst som möjliggör för anställda inom din organisation att arbeta på ett säkert och produktivt sätt - var som helst, från vilken enhet som helst - oavsett vilket operativsystem som körs. Vi på COMPAREX hjälper dig med rådgivning och inköp.


Vad är Microsoft 365?

Microsoft 365 licensieras per användare och finns tillgänglig att köpa via licensavtalen; Microsoft Enterprise Agreement (EA), Microsoft Products & Services Agreement (MPSA) och Cloud Solution Provider Program (CSP) och levereras via två olika abonnemang. Microsoft 365 innehåller Office 365 Enterprise E3 (eller E5), Enterprise Mobility + Securitty E3 (eller E5) och Windows Enterprise E3 (eller E5). Kombinationen av dessa tre lösningar ger användarna tillgång till de bästa produktivitetsverktygen på marknaden och kan användas på olika enheter samtidigt som IT-säkerhet och kontroll säkras. Utöver det erbjuder Microsoft 365 ytterligare säkerhetsfunktioner och analysverktyg.

På den moderna arbetsplatsen, behöver anställda alltid kunna arbeta på olika enheter var än de befinner sig. De har idag fler enheter och mer data än någonsin och de förväntar sig moderna och effektiva samarbetslösningar. Samtidigt behöver IT-avdelningen en lösning för att skydda data, hantera det växande antalet mobila enheter, förena miljöer som sträcker sig över operativsystem och möjliggöra för samarbete på olika enheter.

En del av Office 365 E3 och E5 är Dual Access Right och ger tillgång till en motsvarande on-premise server i ditt eget datacenter. Detsamma gäller för Enterprise Mobility + Security - hela Microsoft 365 ger de nödvändiga villkoren för tillgång till Windows Server Rights Management Service. Men Microsoft 365 möjliggör inte bara för rättigheter till onlinetjänster utan också samma rättigheter för licenser on-premise: Office Professional Plus, Enterprise eller Core CAL och Windows Enterprise.

E3   E5
Windows Enterprise E3   Windows Enterprise E5
Enterprise Mobility + Security E3   Enterprise Mobility + Security E5
Office 365 Enterprise E3   Office 365 Enterprise E5
     

+ Office Professional Plus

+ On-premies productivity server rights (SharePoint, Exchange, Skype for Business)

 

Funktioner

Det finns två abonnemang att välja emellan. Båda erbjuder ett enklare sätt att skapa ett säkert och produktivt företag. Secure Productive Enterprise, E5 ger den senaste och mest avancerade lösningen inom säkerhet, hantering, samarbete och affärsanalyser för företag.

    E3 användare/månad E5 användare/månad
    Office 365 Enterprise, E3
Enterprise Mobility + Security, E3
Windows 10 Enterprise, E3
Office 365 Enterprise, E5
Enterprise Mobility + Security, E5
Windows 10 Enterprise, E5
Skriva och redigera Word, Excel, PowerPoint, OneNote
Webbplatser och innehållshantering SharePoint, OneDrive
E-post och socialt nätverk Outlook, Exchange, Yammer
Möten och röstsamtal Skype för företag
PSTN-konferenser, Cloud PBX  
App- och enhetshantering Microsoft Intune, Azure Active Directory Premium P1
Windows Store för företag, Microsoft Desktop Optimization Package, VDA
Analys Delve Analytics
Power BI Pro, Microsoft MyAnalytics  
Säkerhet och efterlevnad Office 365: Kryptering, skydd mot dataförlust, Rights Management
Windows: Windows Information Protection, Windows Hello, Credential Guard, Device Guard, App Locker
EMS: Microsoft Advanced Threat Analytics, Azure Information Protection P1
Office 365: Advanced Threat Protection, Advanced Security Management, Customer Lockbox, Advanced eDiscovery  
Windows: Windows Defender Advanced Threat Protection  
EMS: Azure Active Directory Premium P2, Microsoft Cloud App Security, Azure Information Protection P2  

Hur licensierar man Microsoft 365?

Microsoft 365 licensieras per användare och ett separat abonnemang som används både för online services och on-premises. Med Microsoft 365 har du rätt att installera, komma åt och använda Microsoft Exchange, Sharepoint och Skype for Business Servrar i särskilda miljöer utan att behöva köpa en on-premises applikation eller en server programvara. Användarbaserad licensiering förenklar licenshanteringen genom att ta bort behovet av att räkna enheter.

Kontakta oss

Vill du veta mer om Microsoft 365?

Om du är intresserad av Microsoft 365 och vill veta mer? Fyll i formuläret nedan och en av våra experter kommer att kontakta dig inom kort.

 

Kontakta oss »

Läs mer

Har du migrerat eller planerar du att migrera till molnet men saknar flexibla avtalsmodeller, flexibla betalningsmodeller och svensktalande support?

 Läs mer om Microsoft Cloud Solutions från COMPAREX

Blogg

Microsoft 365 ersätter Secure Productive Enterprise

Den 1 augusti meddelade Satya Nadella vid Microsoft Inspire Partner Conference, att Microsoft från och med den 1 augusti 2017 kommer att döpa om licenslösningen och molntjänsten Secure Productive Enterprise (SPE) till Microsoft 365. Detta kommer dock innebära mer förändringar än enbart namnbytet.