Dra nytta av potentiella besparingar och minska risken att vara felaktigt licensierad

En oväntad licensrevision hägrar. Du måste lämna information om din licensstatus till leverantören, men du har inte en exakt överblick över situationen. Det har gått lång tid sedan ditt senaste SAM-projekt och du riskerar att drabbas av oförutsedda kostnader på grund av otillräckliga licenser. Är denna situation bekant?

Med Licenshantering och SAM som en tjänst kan vi på COMPAREX hjälpa dig med samtliga frågeställningar. Vi analyserar dina programvarulicenser, din infrastruktur och du får en omfattande översikt av licenser som du har köpt och programvara som du faktiskt använder eller har installerat. Med detta som underlag kan vi sedan hjälpa dig med råd om nödvändiga åtgärder för att klara revisionen.

 

        Kostnadsrisker ifån revision
         
    Potentiella besparingar    
         
         
         
Detta är den mängd licenser som krävs (ex 1000 licenser)   Detta är den mängd licenser som köpts in (ex 1.200 licenser). Ett s.k licensöverskott   Detta är den mängd licenser som installerats. I det här fallet har det installerats fler licenser än som köpts in. Ett s.k licensunderskott

 

Med Licenshantering och SAM som en tjänst tar COMPAREX över arbetet för samtliga eller specifika delar av hanteringen av licenser och efterlevnad av licensregler åt dig och din organisation. Du behöver aldrig mer ställa dig frågorna: Har programvara installerats men inte licensierats? Eller behövs alla inköpta och förnyade licenser i vår organisation? SAM som en tjänst ger dig kontinuerlig rådgivning från våra licensexperter - allt för att hjälpa dig minimera risken för kostsamma revisioner, konsolidera dina avtal och sänka dina programvarukostnader.

 

Fördelar

  •  Minimera antal interna resurser för övervakning och administration av licensdata
  •  Kontinuerlig skräddarsydd rapportering om regelefterlevnad till olika roller inom din organisation
  •  Underlätta planering av din organisations IT-budget
  •  Underlag för strategiska, taktiska och operativa beslut av din organisations IT-infrastruktur
  •  Kostnadseffektiv Software Asset Management som en tjänst
  •  Kontinuerlig informationsuppdatering och råd ifrån våra SAM- och licensexperter

 

SAM som en tjänst med Snow License Manager

För att utföra SAM-projekt eller SAM som en tjänst använder vi oss primärt av SAM-verktyget Snow License Manager från Snow Software. Vi har även kompetens inom andra verktyg. Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer om Snow License Manager

 

Frågor om licenshantering och SAM som en tjänst

Om du vill ha mer information om tjänster kring licenshantering, Software Asset Management eller SAM som en tjänst, fyll i formuläret nedan och en av våra experter kommer att kontakta dig inom kort.

Kontakta oss »

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

I vårt månatliga nyhetsbrev får du de senaste nyheterna om licensregler, licensavtal, nya produkter och lösningar samt information om branschen i övrigt.

 Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Video

COMPAREX Sourcing

Lär dig mer om hur vi på COMPAREX arbetar med licensinköp och licensoptimering.

 Se filmen på Youtube

Linkedin

Linkedin

Vill du kontinuerligt få nyheter via LinkedIn om oss, licensfrågor, produktnyheter, molntjänster, Software Asset Management, Analytics och nyheter från branschen i övrigt?

 Börja följa COMPAREX