Spoznajte ekipo COMPAREX Slovenija

Smo ekipa različnih zanimivih značajev, kot celota pa zavzemamo širok spekter znanj in izkušenj.

 

 

 

 

 

 

 

Avtor prispevka je Maruša Knavs, marketing COMPAREX d.o.o.

Slovenska podružnica podjetja COMPAREX je del mednarodne korporacije s tridesetletno tradicijo in z več kot 2450 zaposlenimi, ki nudi licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev ter strokovne svetovalne storitve. Vendar ta suhoparna dejstva ne prikažejo kolektiva, s katerim dnevno sodelujejo naše stranke in ga sestavljajo zanimivi in zabavni posamezniki, ki si vsak dan znova prizadevamo za uspeh svojih strank.


Ravno zdaj v predprazničnem času je pravi trenutek, da se malo sprostimo in se vam predstavimo še nekoliko drugače – kot posamezniki, ki z veseljem opravljamo svoje delo in se spoznamo vsak na svoje področje in še na tisoč drugih stvari.

Aleš Leskošek je direktor in ustanovitelj slovenske podružnice COMPAREX v Sloveniji. Leta 2006 je odšel na svoje iz podjetja IBM in gledal samo še v prihodnost uspešnega podjetja, ki danes zaposluje 17 ljudi. Če nas vprašate, ga sodelavci opišemo s pridevnikom »potrpežljiv«, kar definitivno pride prav v konstantni akciji IT sveta.

V: Kako glasni morajo biti zaposleni v prodaji, da ti odpove potrpljenje?
O: Šele takrat, ko so tako glasni, da ne opazijo več prihajajočih naročil.

Kdo smo bolj tihi

Naj vam najprej predstavimo tišji del podjetja – tehnično ekipo. Odločni Jernej vodi ekipo sodelavcev, ki poskrbijo za vse tehnične izzive in strankam zagotovijo najboljšo storitev. To so pravi strokovnjaki, s katerimi ni šale. Blaž, na primer, pozna tudi najbolj eksotične ponudnike programske opreme in ima odgovore tudi na najbolj nenavadna vprašanja.

V: Jernej, kaj je zahtevnejši tehnični izziv: pokvarjena tipkovnica ali pokvarjena miška?
O: Vsekakor je večji izziv pokvarjena miška, praktično nemogoče je nadomestiti nekaj kar cele dneve božamo.

V: Blaž, kaj je najbolj eksotično vprašanje, kar si jih kdaj dobil?
O: »Ethernet kabel imam priklopljen v računalnik. Zakaj mi WiFi ne dela?«


Gorazd B. je strokovnjak za rešitve za shranjevanje in VMware, tako da lahko vedno svetuje glede virtualizacije. Robert se spozna na programske rešitve Veritas, Nikola pa je Redmondov človek in nikoli ne ostane brez odgovorov na vprašanja o Microsoftovih izdelkih. Če pa mu slučajno le zmanjka besed, je tu še Gorazd M., pravi naslov tako za Microsoftove kot IBM-ove izdelke in rešitve.

V: Gorazd, B., česa ne bo mogoče virtualizirati?
O: Ljudi, živali in rastlin ...

V: Robert, ali veritas resnično najdemo na dnu kozarca vina?
O: Seveda, boljše je vino, boljši je Veritas.

V: Nikola P., s kom bi šel raje na kavo – z Billom Gatesom ali Satyem Nadello?
O: Vsekakor z Billom Gatesom.

V: Gorazd M., kateri avto bi bil boljši - Microsoftov ali IBM-ov?
O: IBM-ov.


Ekipo zaokroža še Gregor, ki pa kot svetovalec za področje upravljanja programske opreme ne dela le v Sloveniji, temveč tudi v drugih državah. Skupaj naša strokovna tehnična ekipa vedno najde odgovor na še tako kompleksen izziv. Še posebej uspešni so zato, ker ne odnehajo, dokler ne najdejo prave rešitve, s katero so zadovoljni vsi – oni in stranka.

V: Gregor, bi upravljanje programske opreme komu priporočil kot hobi in zakaj?
Ne.

Kdo smo bolj glasni

Sedaj pa še k tistim, bolj glasnim – prodaja in podpora prodaji. Vodi nas Mateja, ki se nam je s svojim posebnim smislom za humor pridružila pred kratkim. V COMPAREX prinaša svoje izkušnje s prodajo na različnih trgih, s čimer nam odpira številna nova vrata.

V: Mateja, povej najkrajšo šalo, kar jih poznaš.
O: Chuck Norrisova tipkovnica nima gumba CTRL. On ima vedno VSE pod kontrolo.

Tu sta tudi dva skrbnika ključnih strank, ki se še posebej dobro spoznata na Microsoftovo licenciranje: izjemno natančna Andreja ter Miha, ki si zapomni vse in vedno išče najbolj nenavadne načine za povezovanje različnih informacij in razpoložljivih možnosti. Ta dva skupaj poskrbita, da stranke dobijo točno to, kar potrebujejo, ne da bi morale za to sklepati kompromise.

V: Andreja, kaj je najbolj natančna stvar, kar si jih kdaj naredila?
O: Na peš zračunala račun, dolg 30 cm, in to na cent natančno.

V: Miha, kaj je najbolj nenavadno dejstvo, ki si si ga zapomnil?
O: Za vsako pravilo obstaja izjema.

Prodajno ekipo zaokrožuje še Nikola, ki skrbi za gostovanje in prodajo strojne opreme, v pogovoru z njim pa vas bo vedno nasmejal njegov smisel za humor.
V: Nikola L, kateri del strojne opreme ti je najljubši in zakaj monitor?
O: Monitor, seveda, ker mi jih stalno primanjkuje …

 

Ekipa podpore prodaji je prav tako pestra. Tu smo navdušeni športnik Žiga, odgovoren za Cloud Solution Provider, Neda, mlada mamica in enciklopedija Microsoftovega licenciranja in moja malenkost, Maruša, privrženka sarkastičnih nasmehov in navdušena nad jadranjem med procesi in marketingom.
Še posebej kompatibilna pa sem z Mojco, saj sva obe ljubiteljici psov. Mojca skrbi za finance, v prostem času pa uživa v fitnesu in vsem lepem.

V: Žiga, kakšno bo vreme naslednje leto: oblačno ali sončno?
O: Napoved za naslednje leto je sila zanimiva: Prve tri mesece se pričakuje oblačno vreme z občasnimi padavinami, z aprilom pa bo počasi posijalo sonce.

V: Neda, katera Microsoftova licenca bi najbolj pristajala  majhnemu dojenčku?
O: Uporabniška licenca Microsoft 365, saj je kot mama: zmore veliko različnih opravil, vedno nudi zaščito in ti je na voljo je 24/7.

V: Mojca, kako bo leta 2018 za finance kazalo kozorogom? Sprašujem za prijatelja.
O: Kozorogi v vezah bodo zelo finančno oškodovani s strani partnerjev, samskim se obeta uspešno leto. Predlagam, da uredi tako, da bo čimprej samski.

V: Maruša, novofundlandci ali zlati prinašalci in zakaj?
O: Mešanci med njima, da so posebni in brihtni.

To je ekipa

COMPAREX v Sloveniji tako ni samo podružnica mednarodnega podjetja, ki strankam preko svojih odličnih odnosov s ponudniki omogoča ugoden in učinkovito dostop do najbolj ustreznih izdelkov po ugodnih cenah. Smo tudi kolektiv, ki je resnično strokovno podkovan, še posebej, ko gre za izdelke Microsoft in IBM, tako da lahko strankam zasnujemo najbolj optimalne in celostne rešitve. Včasih stranke kar presenetimo, koliko znanja imamo o rešitvah največjih ponudnikov, kot so Microsoft, IBM, Veritas, Adobe in drugi. Pomagamo jim namreč optimizirati tudi najbolj nenavadne in nepričakovane kombinacije izdelkov.
Toda obenem smo tudi kolektiv zanimivih značajev. Stalno si prizadevamo za dobre odnose – odnose med nami in odnose s strankami, partnerji in dobavitelji. Kdor dela z nami, lahko računa na dobro voljo in prijazen nasmeh, ko se trudimo po svojih najboljših močeh. Smo kolektiv, ki ni zlahka zadovoljen in vedno si prizadevamo, da bi za svoje stranke naredili več in bolje. Smo kolektiv, ki se druži tudi izven službe in skupaj praznuje rojstne dneve ter se srečuje tudi ob drugih priložnostih. Le tesne vezi med nami namreč omogočijo pravo komunikacijo in prenos znanja, da lahko ustrežemo svojim strankam.


Zato smo kot ekipa še posebej veseli prazničnega časa, ko lahko malo več časa preživimo v bolj sproščenem okolju. Ravno zato se vam predstavljamo tudi na našem blogu, da se predstavimo in da boste naslednjič, ko se vidimo, o nas vedeli malo več. Pa srečne praznike!
 

Ljubljana, 18.12.2017

Delite članek